BİM'de çalışmaya devam etmeli mi?

Merhaba abi, bir sorum olacaktı. BİM'de 3-4 aylığına çalışmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla verilen brüt maaşa yol ve yemek dahil. Şunu merak ediyorum: Haftada 1-2 gün full çalıştığımızda, yani normalin dışında ekstra mesai yaptığımızda, bu çalışmaların ücreti ay sonunda maaşla birlikte ödeniyor mu? Mesai ücreti veriliyor mu? Bunu soracaktım.

Kanka benim zamanında 1.5 sene önce mesai yapana + para vermiyorlar.

Hocam selamlar, bir arkadaşımın aracılığıyla 4 gün önce bölge sorumlusu ile görüştüm resmi bir görüşmeden çok samimi bir sohbet havasında geçti, kendisi kafa dengi ve iyi birine benziyor. Bugün de evraklarımı toplayıp bir mağaza müdürüne teslim ettim ve birçok evrak imzaladım. Müdüre, bu mağazada mı çalışacağımı sordum fakat o da bölge sorumlusunun henüz bir şey söylemediğini belirtti. Bugün ayrıca bölge sorumlusu, evraklarda belirttiğim referansları aramış. Sizce beni tahminen ne zaman başlatırlar? Bir de daha önce hiç iş tecrübem olmadı, BİM benim ilk işim olacak. Bu nedenle biraz endişeliyim. İşimi iyi yapabilmek ve özellikle ilk haftalardan fark yaratabilmek için bana taktikler ve tavsiyeler verebilir misiniz?

Hocam kolay bir iş tek dikkat isteyen yer kasa. Ben manav iadesi dışında her şeyi öğrenmiştim. Zaten mağaza müdür ya da yardımcısına rica edersen su, ekmek, poşet, sebze meyve kodlarının yazılı olduğu bir kağıdı verirler sana. Büyük bir ihtimalle kasalardan birinde o kodların yazılı olduğu kağıt bulunur. Zaten en önemlililerini zekiysen aklın açıksa 1 haftada kaparsın. Benim kullandığım ilaçlar yüzünden ezberlemem uzun sürmüştü. Sana ilk gün ön yüzü gösterirler oda bir şey değil reyonlardaki malları boşluk varsa dolduruyosun ileri doğru ön yüz bu. İlk günlerde manav ürünlerini yaptırırlar, mob(yer silme) yaptırırlar, kasada bilen biri yanında durur sana gösterirler. Belki cam kapaklı derin dondurucuların camını sildirirler giriş çıkış kapılarını sildirirler böyle yani. Ben şanslıydım biraz hem evime yakın hem müdürüm iyi bir adamdı hatta kknuşurken konu müziğe geldi ve aynı müzik türünden rocktan hoşlandığımız çıktı ortaya. Ben arkam yemedi çalışmaya ondan bıraktım. Ailemde biraz rahat davranıyorlar ondan sorun olmadı. Endişelinecek bir şey yok. Mağaza personelinden kimse harikalar beklemez biraz da şanslıysan iyi huylu insanlarla çalışırsan asla bırakma derim maaşı bayağı iyi çünkü.

Bu arada kasa ekranında ezberlenmesi gerekenlerden bazıları örneğin ekmek ekrandan seçebiliyorsun kodunu girmene gerek kalmıyor. Ama hepsinde bu imkan yok

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için. Rica etsem, eğer hatırlıyorsanız, ilk işbaşı yaptığınız günü, ilk zamanlarınızı ve ortalama bir gününüzün nasıl geçtiğini anlatabilir misiniz?

İlk gün en zor günümdü. Çünkü ne olacağını bilmiyordum hatta ilk hafta gerilmiştim biraz . Öyleki 1 . hafta bitiminde müdüre ben işe gelmek istemiyorum atipik psikoz rahatsızlığının olduğunu biliyordu . Sesler duyuyorum zorlanıyorum demiştim WhatsApp üzerinden. Ama müdür çok iyi bir insan çıktı seni kasaya koymayacağım bi çalış ilk maaşını al dedi. Böyle yaklaşmasa 2 ayı hayatta dolduramazdım. 2. Ayın başında başka bir kadın personel kasayı yapamazmısın çok müşteri oluyor dedi. Tatlı dille söyleyince bende olmaz diyemedim. Ama kasayıda öğrendim diyebilirim birkaç şey dışında. Günde 2 sefer mob ve sonra temizlik robotu var yeri siliyor. Ona araba diyorlar onunla yerler iyice temizleniyor. Genelde hep ben yaptım bu yer temizliğini. Oda sanırım engelliyim diye bana kitlediler. Bizim 2. Evin olduğu yerdeki marketlerde çalışan ne engelliler var sende denk gelmişsindir. Onlar yapıyorsa sen ben neden yapamayalım.

Hatta şunuda yazayım. Engelli kadrosundan işe girilirse vergi muafiyeti oluyor ve normal maaşın üzerinde yatırıyorlar. Yani engelli kişi normal insandan daha çok maaş alıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…