BİM'den nasıl işten çıkılır?

bownlord

Hectopat
Daha fazla  
Eylül 1 de işe girdim ve ekim 15 gibi işten çıkmak istiyorum çalıştığım yerde bana çok iyi davrandılar beni hatta başka BİM'e göndermemek için başka çalışan elemanı falan gönderdiler. Bu da istifa vermemi zorlaştırıyor bizim müdür ayın 15'inde doğum iznine ayrılacak o ayrıldıktan hemen sonra çıkabilir miyim? Zaten ilk 2 ay deneme sürem olduğunu söylediler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kıdem tazminatı hakkınız vs olmadığı için direkt istifa dilekçesi yazabilirsiniz.
İşe nasıl girerim diye sorsanız anlarımda işten nasıl çıkarım nasıl sorudur ya. İşe gitmezseniz işten çıkmış olursunuz :D

Kıdem tazminatı hakkınız vs olmadığı için direkt istifa dilekçesi yazabilirsiniz.
İşe nasıl girerim diye sorsanız anlarımda işten nasıl çıkarım nasıl sorudur ya. İşe gitmezseniz işten çıkmış olursunuz :D

Önceden falan bildirmem gerekiyor mu onu merak ettim işten çıkacağım diye tavırlarının değişmesini istemiyorum.

Önceden falan bildirmem gerekiyor mu onu merak ettim işten çıkacağım diye tavırlarının değişmesini istemiyorum.

İstifanızı minimum 14 gün önceden belirtmenizde fayda var tabii ki. Yanlış hatırlamıyorsam sizin durumunuzda 14 gün ihbar süresi olması lazım.

İstifanızı minimum 14 gün önceden belirtmenizde fayda var tabii ki. Yanlış hatırlamıyorsam sizin durumunuzda 14 gün ihbar süresi olması lazım.
İhbar süresi yok. Deneme sürecinde. İsterse mesai ortasında işi bırakıp gidebilir. Deneme süresinin amacı budur : İhbar ve kıdem tazminatlarından muaf tutulmak, işçi ve işverenden ikisinden birinin istediği zaman iş akdini sonlandırma yetkisi.

İhbar süresi yok. Deneme sürecinde. İsterse mesai ortasında işi bırakıp gidebilir. Deneme süresinin amacı budur: İhbar ve kıdem tazminatlarından muaf tutulmak, işçi ve işverenden ikisinden birinin istediği zaman iş akdini sonlandırma yetkisi.

İşten ayrılacağımı söyledim 15 gün sonra çıkartabilirlermiş.

İşten ayrılacağımı söyledim 15 gün sonra çıkartabilirlermiş.
Yalan söylemişler. 15 gün daha çalış, o süre zarfında yeni eleman bulacağız diyerek seni oyalamışlar. Elbette 15 günün de parasını alacaksın. Ancak kanunen istediğin dakika çıkabilirsin 2 ay içinde bilgin olsun.

Yalan söylemişler. 15 gün daha çalış, o süre zarfında yeni eleman bulacağız diyerek seni oyalamışlar. Elbette 15 günün de parasını alacaksın. Ancak kanunen istediğin dakika çıkabilirsin 2 ay içinde bilgin olsun.

Bilmiyorum bende aynısını dedim siz dediniz diye adamlar sana boşuna mı bir ton şey imzalattılar diyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı