BİM'den nasıl istifa edilir?

Yöneticinize istifa edeceğinizi söyleyip istifa edebilirsiniz. Yıllardır özel sektörde çalışıyorum ve yöneticiler yerinize birini bulmak için 2 hafta önceden haber vermeliydiniz gibi şeyler söyleyerek zaman kazanmaya çalışabilir. Korkuyorsanız 3 gün işe gitmeyin. Devamsızlıktan dolayı çıkışınızı verirler ama bence konuşup istifa edin.

A101 daha iyi de çık kardeşim.

Ben direk çıktım berbat bir ortam vardı. Mağaza müdürüne söyledim ben yarın gelmeyeceğim diye bu kadar.

Kasaya geçiriyorlar bütün gün kasada yoğun mağaza 2dk müşteri azalıyor ohh diyorum oradan hemen biri çıkıyor kasa önlerini düzelt camları sil. Ekmek dolabı temizle yani hiç 2 dk boş bıraktırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hiçbir şey olmadı müşteri gözetle hırsız ara. Etrafı kolaçan et. Yani bir iş olmasa da icat ediyorlar.

Mola verilen üst katta bir yer vardı pislikten geçilmiyordu zaten orada mikrop kaptım yemek yerken 2 gün çok ağır ishal ve mide ağrısı. Rapor aldım gelecek halim yok zaten. Vay sen misin rapor alan döndüm bana sen maaşını alınca 2 günlük parayı harcama onu senden isteyebiliriz dedi müdür? Anlamadım dedim nakit mi? Evet diyor niye böyle bir şey olsun ki maaşımdan kesersiniz dedim işte şöyle böyle falan. Dahas 1 ay dolmadı zaten 1 gün sonra cuma müdür geldi yanıma seni bir mağazaya gönderiyoruz biri daha gelecekmiş yanıma temizlik yapılacakmış

Mağazaya gittim. 2 kişiyiz oda rapor almış başka mağazada. Mağazanın dış tüm cephesi camları dahil yıkaması. İçindeki her reyon raf dolap vs aklınıza neresi gelirse her yeri arabaların ayakları mı dersin her şeyi temizlettiler. 2 gün boyunca cumartesi pazar. Pazar günü iş bitti oradan biri çıkıyor yok öyle durma böyle durma

Aklın sıra cezalandırma yapılıyor. Neyse dedim. Mağazaya döndüm. Benim kasamda açık varmış POS cihazından 750 TL küsur ben dedim benden kaynaklı değilldir. Oooo ortalığı velveleye verdiler yok senden kesilir yok şöyle olur yok sen yanlş mı girdin eksik mi tuşladın.

Sanki ilk defa POS cihazı kullanıyormuşum gibi. Ertesi gün dediler haber gelecek bankaya soracaklarmış. O gün kafaya koydum ben buradan çıkacağım diye benim hatam olmadığını bilsem de durmayacağım mağazaya gittim bana bankanın hatasıymış dediler.

Dedim ben çıkıyorum bir de utanmadan beni iknaya çalışıyorlar yok hiçbir şartta burada kalmam hesabım neyse kesin edin kalanı verirsiniz. Eşyaları bıraktım çektim gittim.

Buralar herkese göre değil. Allah düşürmesin kimseyi diyorum. Migros vs gibi yerlere bakın.

25 gün çalışabildim zaten o hakkım neyse o yattı

Eklemeyi unuttum bir de yeni mağaza mı açıldı hoop topluyorlar mağazdan adamları hadi bakalım ellerine dolu kağıtlar site site gez dağıt bütün gün elinde afiş kağıt dağıtıyorsun binalara.

Reklamı da bedavaya getiriyorlar.

Senin basından bayagı kötüsü geçmiş bizim depoda alt katta rutubet kokulu bir ortamda iş bitiyor bir işle ugrasırken baska şey diyorlar kasadayım gel diyor eleman değişikler dışarıdan gözüktüğü gibi değilmiş ortam harbiden bugün molamda da lavaboya gittim iki dakika hemen yukarı cık diye kapıma tıklıyorlar. Yeni mağaza bizde de açıldı Allah'tan beni oraya göndermediler eziyet resmen bu işler. Yazılan saatten en az 1 saat fazla çalısılıyor zaten orası da ayrı mevzu. Tanıdık müdürle ailemin sohbeti vardı o benim müdürle konusunca yumusamaya basladı benim müdür bir öyle bir böyleler hepsi.

İstifa ederken ne yaptınız kısaca bahseder misiniz?

Selamlar;

Normal şartlarda 2 ay deneme süresi vardır, 2 ay içerisinde siz onları deniyorsunuz onlar sizi deniyor. Bu süre zarfında 2.ayı geçtiniz diyelim çıkışınızı 2 hafta önceden yetkili amire bildirmeniz gerekmektedir çünkü ihbar süresini doldurmanız gerekiyor. 2 ay dolmadan isterseniz 2 hafta çalışın direkt olarak çıkış yapabiliyorsunuz. Amirinize ben yarın istifa edeceğim dedikten sonra sizi dilekçe doldurmaya çağıracak istifanızı o gün yazdıktan sonra çalışma zorunluluğunuz yoktur. Çalıştığınız 1 haftalık ücret banka hesabınıza maaş günü yatırılır. Zorla çalıştırma diye de bir mantık yok kimse sizi zorla çalıştıramaz böyle bir şeye maruz kaldığınız zaman yetkili kişiye ilgili mecralara başvuracağınızı söyleyin onlar uğraşmamak için çıkışınızı mecbur vereceklerdir.

haber vermeliydin gibi laflara karşı ne demeliyim peki ayrıca 3 gün işe gitmezsem otomatikmen sonlanıyor mu sigortam bunlar kötü bir sekilde yansımaz di mi o durumda

İşe girerken nasıl girdin hocam mağazaya gidip çalışmak istiyorummu dedin?
mağazaya gidip müdürle konusmak istiyorum diyorsun iş basvurusu için o sana diyor ne lazım oldugunu bos bi cv götürüyorsun yanıt veriyorlar duruma göre

AAA bak sen deyince hatırladım tuvalet mağaza içi üst kattaydı gerçekten biraz fazla kalırsan hemen tıklartıyorlar dediğin doğru onu unutmuşum. Sen deyince hatırladım.

İstifa ederken bir şey yapmadım ben çıkacağım dedim bitti durmam dedim burada hatta birkaç gün kal falan dediler yok dedim yarın gelmeyeceğim. Hiçbir ne kağıt ne bir şey çıktım gittim. Eşyaları bıraktım.

Bende ihbar falan kimse bir şey ne istedi ne dedi zaten deneme süresindeydim rapor günü 2 günü kesmişler işte kalan günleri yatırmışlar.

Yani eğer bir şey vermeyeceğiz deselerdi de çıkacaktım yani parası batsın.

Daha önce A101 için bu soru sorulmuştu.
Bu tür firmaların istifa dilekçe dilleri vardır. Yani kalıp cümleler gibi düşün.
İstifa etmek istediğini söylediğinde müdürün sana yardımcı olacaktır.
Kendi isteğim ve rızam ile istifa ettiğimi tarzında bir yazı yazdıracaktır sana.

haber vermeliydin gibi laflara karşı ne demeliyim peki ayrıca 3 gün işe gitmezsem otomatikmen sonlanıyor mu sigortam bunlar kötü bir sekilde yansımaz di mi o durumda

Bunu sakın yapma. İleriki çalışma hayatında karşına çıkabilecek bir durum bu.
İstifa etmek ve kovulmak arasında fark var.
Hele ki 3 gün işe gitmediğin için kovulmak ile istifa etmek arasında dağlar kadar fark var.
Her çalışma sonrası işten çıkma kodları vardır. Eğer devamsızlıktan dolayı iş akdin sonlanırsa sigorta dökümündeki işten çıkma koduna yeni iş verenin baktığında seni direkt eleyecektir.
Yanılmıyorsam en son 48 kodu verilmişti buna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…