Bu tarz durumları Bimeks, Media Markt, Vatan Bilgisayar gibi yerlerde yaşamanız çok doğal. Satış danışmanlarını işe alırken hepsine donanım bilgisi vermeleri çok zor ve masraf. Muhtemelen ''Bilgisayardan anlıyor musun?'' diye sormuyorlardır bile.
Satılacağını düşünerek bir ürünü stoklarına alıyorlar. Sonra ellerinde kalınca anlamayan kullanıcılara bu ürünleri överek satmaya çalışıyorlar. Bunda yadırganacak bir şey yok. Sonuçta satış elemanı o. Görevi şirkete kâr sağlamak.
Yalnız başka birisinin kâr amacı gütmeden yardım etmesini engellemek ve ''Seni attırırım bak!'' gibi tehdit etmesi çok çok yanlış. Ben sizin yerinizde olsam baya olay çıkarırdım.
Benim başıma da geldi benzer bir olay. Dizüstü bilgisayar alacaktım bundan 6-7 sene önce. Ankara Forum Outlet'e Bimeks'e gittim. i3-i5'lerin ilk nesilleri çıkmıştı o dönem. Elemanlardan biri geldi yardımcı olmaya. Bana 2 sene öncesinin Toshiba laptopunu övüyor. Ürünün görüntüsü de hoş bilmeyen havada kapar. Core 2 duo işlemcisi vardı hatırladığım kadarıyla. Önce sordum özellikleri nedir diye. Anlattı biraz. Sonra teknik detaya girdim sorularda, soru yağmuruna tuttum. Çok zevkliydi. Arada bir yapın bence hem bilinçli satış elemanları yetişmesine vesile olursunuz.