ilkayakifs
Hectopat
Sanırım burada bin dosyasını kurmam gerekiyor ama nasıl yapacağımı bilmiyorum birkaç şey biliyordum işe yaramadı sanırsam yanlış biliyormuşum kısaca nasıl kurabilirim?
O zaman bu dosyayi indirin ve cift tiklayin.Hocam sanırsam biz yanlış şeyi indirdik ben MySQL Workbench'i indiricektim. :d
"bin" dosyasının içi bu şekilde hocam.Bu uygulama dağınık olarak gelmiş sanırsam. Genellikle "bin" dosyasının içinde uzantısız bir çalıştırılabilir dosya olur. O'nu çalıştırdığınızda bu programı kullanılabilir.
Bunların hepsi çalıştırılabilir dosya. Indırdiğiniz yerdeki yönergelere bakın. "MySQL" kullanmadım hiç.
Mint kullaniyorsunuz.Maalesef MySQL'in sitesinde herhangi bir yönerge yok yada ben göremedim.
@363652 hocam siz biliyor musunuz acaba?
Hocam ilk attığınız linkle biraz bakıştıktan sonra birşeyler yaptım birşeyler indi ondan sonraMint kullaniyorsunuz.
Tar dosyasindan kurmak yerine depoyu ekleyip kurmaniz daha iyi olur.
Yine de tar dosyasindan kurmak istiyorsaniz bu makaleyi inceleyin.MySQL :: A Quick Guide to Using the MySQL APT Repository
dev.mysql.com
Tamamdir, sunucu kurulmus ve calisiyor.Hocam ilk attığınız linkle biraz bakıştıktan sonra birşeyler yaptım birşeyler indi ondan sonra
"systemctl status mysql" kodunu girdikten sonra böyle kaldı.
Eki Görüntüle 1675857
systemctl stop mysqlsystemctl start mysqlHocam sanırsam biz yanlış şeyi indirdik ben MySQL Workbench'i indiricektim. :dTamamdir, sunucu kurulmus ve calisiyor.
Bu ekrandan "q" tusuna basip cikabilirsiniz.
Sunucuyu durdurmak icin:
systemctl stop mysql
Kapattiktan sonra sunucuyu yeniden acmak icin:
systemctl start mysql
O zaman bu dosyayi indirin ve cift tiklayin.Hocam sanırsam biz yanlış şeyi indirdik ben MySQL Workbench'i indiricektim. :d
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.