Her üreme organı olanın çocuk yapma ve doğurma hakkı yok bu hem hayvanlar hem insanlar için geçerli. Kuşları seven ve kuşlardan çok iyi anlayan birisiyim. Anne adaylarının %70'i bakmıyor. Öğrenmiyor ya da ilk kez yapıyor diye değil bakmayı tercih etmiyor.
Evimde bir sürü kuş var. Ana 4 çiftin 2'si bakıyor, 1 çift hiç ilgilenmiyor, 1 çiftte sadece baba ilgileniyor. En uğraştıran hiç ilgilenmeyenler, Çiko ve Limon. Anne yavruları 2. haftadan sonra dövmeye başlıyor ve kafeste istemiyor, baba 3. haftadan sonra kafeste istememeye başlıyor. Kaç yavru yaptılarsa hepsinde 2. haftadan sonra ben hortumla besleme yaptım, yem kırmayı öğrettim ve uçmayı öğrettim. Evlatlarının hepsi kusursuz anne ve baba adayı oldu benim yüzümden ve 2. nesil çocuklarından Maviş çocuklarını çok seviyor, çocuklara karışınca saldırıyor ve özenle benim görmem için taklalar atıyordu, evet çocukken takla atmayı öğrettim.
Uzun lafın kısası her birey ya da canlı anne baba olmak zorunda değil ve hakları yok.
Ana konuya gelecek olursak yumurta yoksa kaldırın atın onlar 1-2 kere daha gelmeyi deneyip başka bir yere yuva yapmaya başlarlar. Çocuk yapma şeyini yapmadan önce yuva yapıyorlar o yüzden korkuya gerek yok.