Binada Telekom kutusu yok ama altyapısı var

goktuggkk

Decapat
Daha fazla  
İyi günler apartmanda taşındık. Apartman yarı inşaat halinde sadece biz oturuyoruz. İnternetten ve Türk Telekom'a giderek altyapı sorgulattık fiber altyapısı var. Anca benim gördüğüm kadarıyla binada Telekom kutusu yok. Ama Türk Telekom'a gittiğimizde adres bilgilerini verdiğimizde fiber altyapısı gözüküyor internet bağlayabiliriz dendi ve nakil işlemleri başlatıldı bu süreç nasıl işleyecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler apartmanda taşındık. Apartman yarı inşaat halinde sadece biz oturuyoruz. İnternetten ve Türk Telekom'a giderek altyapı sorgulattık fiber altyapısı var. Anca benim gördüğüm kadarıyla binada Telekom kutusu yok. Ama Türk Telekom'a gittiğimizde adres bilgilerini verdiğimizde fiber altyapısı gözüküyor internet bağlayabiliriz dendi ve nakil işlemleri başlatıldı bu süreç nasıl işleyecek.

Apartmanın neresine baktınız tam olarak. Bazen giriş kat da değil de -1 de olabiliyor.

-1 e hiç bakmadım valla belki ordadır. Peki şey soracağım bu internet kablosunun alttan gitme olayı var mı çünkü eve gelen tek kablo internet kablosu

"Alttan gitme" diye neyi kasdettiniz?

Yeni inşaatlarda, binanın çoğunlukla bodrum seviyesinde bir noktaya OFDK dediğimiz bina içi fiber sonlandırma ve dağıtım kutusu konulur. Bu kutudan (daha doğrusu kutunun dışında yeterli pay kalacak şekilde) her daireye ince, dahili tesisat kablosu (=OBK) çekilir. Bu OBK çekimi müteahhitin sorumluluğunda.

Siz öncelikle bodrumda şurda burda OFDK'yı bulup buraya bir fotosunu yollayınız da sonrasını konuşuruz. Bir de kablonun sizi dairede nereye çekilmiş olduğunun fotosunu....

@goktuggkk binanın içini dolaş, (en alt katlara bak) Orda OFDK (siyah, gri,beyaz renkte türk telekom yazılı dağıtım kutusu) olması lazım, içini aç (açıksa) fotoğrafını çek, kapalıysa da dışını çek.

Yani; Eğer içi açıksa içini yakın çek, kapalıysa biraz uzaktan çek.

@goktuggkk binanın içini dolaş, (en alt katlara bak) Orda OFDK (siyah, gri,beyaz renkte türk telekom yazılı dağıtım kutusu) olması lazım, içini aç (açıksa) fotoğrafını çek, kapalıysa da dışını çek.

Yani; Eğer içi açıksa içini yakın çek, kapalıysa biraz uzaktan çek.
reisim kusura bakma anca müsait oldum bodruma indiğimde bundan vardı bu heralde

Dosya Ekleri

• IMG_20240801_191423.jpg
    IMG_20240801_191423.jpg
    117,4 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20240801_150651.jpg
    IMG_20240801_150651.jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 44
Evet bu Bina içi dağıtım kutusudur. PLC ile 1:32'ye bölünmüş Obk çekilip, ont de sonlandırma yapılacak.

Yani; FTTH. 1000mbps alabilirsin.
tahmini ne kadar eve internet bağlamamız çünkü pazar günü aradık gelen giden yok. Birde bu kutu aktif mi değil mi bilmiyorum tahmini ne kadar da aktif olur.(yanıtın için teşekkür ederim)

tahmini ne kadar eve internet bağlamamız çünkü pazar günü aradık gelen giden yok. Birde bu kutu aktif mi değil mi bilmiyorum tahmini ne kadar da aktif olur.(yanıtın için teşekkür ederim)
Aktif olması, türk telekom md. göre değişir.
Göknet üzerinden altyapı sorgulaması yapın, FTTX (GPON) yazıyorsa aktif olmuştur.

Aktif olduktan sonra, eğer dsl kullanmıyorsanız direkt olarak yeni abonelik başlatacaksın. (Türk telekom altyapısı kullanan istediğin internet servis sağlayıcısını seçebilir, istersen direkt türk telekomun kendisinden Abonelik başlatabilirsin.)

Eğer DSL'den FTTH'e (eve kadar fiber)e geçiş yapacaksan, yani şuanda DSL kullanıyorsan ve fibere geçeceksen şuan kullandığın iss'den (internet servis sağlayıcısı hangisi ise, turk telekom, turknet vs.) DSL'den, Fibere geçiş için ticket açıp veya arayıp bilgi vereceksin.

Daha sonra evine ekip gelecek, bırakılmış obk (iç mekan fiber kablo) yok ise, gelen ekip getirir, sen alma.

Yukarıdaki kutudan (IFDK)'dan dairene obk kablosunu çekip, ONT dediğimiz cihazda sonlandırma yapar, fibere kavuşursun.

Aktif olması, türk telekom md. göre değişir.
Göknet üzerinden altyapı sorgulaması yapın, FTTX (GPON) yazıyorsa aktif olmuştur.

Aktif olduktan sonra, eğer dsl kullanmıyorsanız direkt olarak yeni abonelik başlatacaksın. (Türk telekom altyapısı kullanan istediğin internet servis sağlayıcısını seçebilir, istersen direkt türk telekomun kendisinden Abonelik başlatabilirsin.)

Eğer DSL'den FTTH'e (eve kadar fiber)e geçiş yapacaksan, yani şuanda DSL kullanıyorsan ve fibere geçeceksen şuan kullandığın iss'den (internet servis sağlayıcısı hangisi ise, turk telekom, turknet vs.) DSL'den, Fibere geçiş için ticket açıp veya arayıp bilgi vereceksin.

Daha sonra evine ekip gelecek, bırakılmış obk (iç mekan fiber kablo) yok ise, gelen ekip getirir, sen alma.

Yukarıdaki kutudan (IFDK)'dan dairene obk kablosunu çekip, ONT dediğimiz cihazda sonlandırma yapar, fibere kavuşursun.
göknetten baktım bu yazıyor FTTX-V1(GPON)
onun dışında şuan dsl kullanıyorum galiba hiç bilgim yok. ttneti arayıp fibere geçmek istediğimide söyledim çok teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı