Binance kaldıraçlı işlemleri öğrenmek

YouTube'daki eğitim videoları nasıl yapacağın konusunda yeterli olur ama piyasayı kendin analiz etmelisin, hangi coine kaldıraçlı işlem yapacağını iyi seçmelisin. Sana bir tavsiye vereyim asla karını az görme, kar cebe yakışır. Bir coinden 50 birim kar gördüğün anda o 50 birimi çek, o 50 birim kar bir anda -50, -100, -200, -1000 olarak geri düşebilir. Ek tavsiye: Kaldıraçlı girme! Ek tavsiye 2: Kaldıraç türünü cross değil isolated olarak ayarlamayı unutma, çünkü cross açtığın zaman likidasyon olduğun anda cüzdan bakiyenden yemeye başlar, bütün cüzdanını hiç edersin. Ama isolated pozisyon açarsan kaldıraç bakiyende ne kadar varsa o kadarını kullanır, likidasyon seviyesine düştüğün anda paran yanar.

Son düzenleme:
YouTube'daki eğitim videoları nasıl yapacağın konusunda yeterli olur ama piyasayı kendin analiz etmelisin, hangi coine kaldıraçlı işlem yapacağını iyi seçmelisin. Sana bir tavsiye vereyim asla karını az görme, kar cebe yakışır. Bir coinden 50 birim kar gördüğün anda o 50 birimi çek, o 50 birim kar bir anda -50, -100, -200, -1000 olarak geri düşebilir. Ek tavsiye: Kaldıraçlı girme! Ek tavsiye 2: Kaldıraç türünü cross değil isolated olarak ayarlamayı unutma, çünkü cross açtığın zaman likidasyon olduğun anda cüzdan bakiyenden yemeye başlar, bütün cüzdanını hiç edersin. Ama isolated pozisyon açarsan kaldıraç bakiyende ne kadar varsa o kadarını kullanır, likidasyon seviyesine düştüğün anda paran yanar.
Birkaç video izledim bu konuda.

Cross şu an anlatılana göre dezavantajlı duruyor. Peki bu işleme girmenin avantajı yok mudur?

Bir de TP ne anlama geliyor hocam? TP'yi de anlatırsanız sevinirim.

Birkaç video izledim bu konuda.

Cross şu an anlatılana göre dezavantajlı duruyor. Peki bu işleme girmenin avantajı yok mudur?

Bir de TP ne anlama geliyor hocam? TP'yi de anlatırsanız sevinirim.

TP "Take Profit" anlamına gelir oraya mesela 50 birim yazdınız diyelim o kaldıraçlı işlemden 50 birim karınız olduğu anda kaldıraçlı işlemi kapatır. Cross işlemin avantajı şöyle olur mesela atıyorum bir coine 1.50 değerinden short işlem açtınız ve size 2 likidasyon değeri verdi, coin 2'ye ulaşırsa paranız yanacak demektir ama cross işlem açmışsanız coin 2'yi geçtiği anda likidasyon olmamak adına cüzdan bakiyenizden kullanarak devam edecek; coin 2.1, 2.2'den dönüp düşmeye devam edebilir, bu yüzden cross avantajlıdır ama her anlamda yüksek risk içerir. Ya paranızın tamamını yakarsınız ya da bir kısmını yakarsınız tamamen kumardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı