Binance vadeli işlemler nasıl işliyor?

Darxenos

Picopat
Makaleler
1
Arkadaşlar Binance vadeli işlemler kısmında ben 1 dolarlık bir işlem açtım diyelim. Kaldıracı ise 10X, %10 yükselişle param ikiye katlanacak, yani 2 dolar olacak. Şimdi %10 yükseldiği an ben kaldıracı 5X yapsam (işlem sırasında kaldıraç değiştirilebiliyor), bu sefer doğal olarak %20 yükselişte veya %20 düşüşte param iki katına çıkacak ya da param gidecek tamamen. O zaman %10 yükseldiği sırada param 2 dolar olacak ve o sırada ben kaldıracı 5X yaptığımda %10 düştüğünde param 1,5 dolar olacak. Kaldıracı 2X yapsam %10 düştüğünde param 1,8 dolar olacak. E işlem açtığım fiyata geri dönse yine kârda oluyorum. Bu hile olmuyor mu? Kaldıraç da %100 üzerinden hesaplanıyor, yani 10X yapsan kaldıracı 10'u 100'e böldüğünde %10 buluyorsun. Bu da %10 yükselişte paranın ikiye katlanması, tersi istikametinde paranın sıfırlanması demek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaldıracı değiştirdiğinizde işlemdeki marjininiz otomatik olarak değiştiği için hacim aynı olacak. 10X 2 dolarlık işlemi 5X e çekerseniz marjininizde 4 dolar yapılıyor otomatik olarak ve hacim aynı kalıyor.

Hocam ben marjinde işlem yapmıyorum ki? Vadeli işlemlerde yapıyorum. İkisinin arasında farkı var bunun. Benim marjinle işim yok.

Dostum marjin dediğim vadeli işlemde girdiğinde o işleme koyduğun para.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…