Binanın sağlamlığı nasıl öğrenilir?

KingStannis

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Biliyorsunuz ki İstanbul'da deprem bekleniyor. Biz önlem aldık şu anlık. Benim masamın yerini değiştirip sabitlemek kaldı sadece. Bunun dışında içimde bir kaygı var. Bina 2012-2013 yapımlı ama yıkılma olasılığı korkutuyor gözümü. Bina 3 katlı biz 2. kattayız. Yüksek olmaması avantaj mıdır acaba, bunu da merak ediyorum yoksa tam tersine daha mı sıkıntı çıkarabilir? Bir de bizim evler blok blok olduğundan dolayı biraz riskli geliyor bana. 4-5 blok yan yana. Binanın kolonlarında sıkıntı yok şu ana kadar. Eğer sağlam yapmışlarsa da çıkmaz diye umuyorum. Duvarlar da iyi durumda gibi. Bazı duvarlar yukarı malzeme çıkarttıklarından dolayı iz olmuş hep. Bazı yerlerde alçı yok ama ufak ufak. Kapı kolu uzun süre duvara çarptığı zaman oluşan hasar gibi. Binanın zeminini de bilmiyorum vallahi. Yumuşak zemin olma olasılığı var. Benim arkadaşım da bu evlerden birinde yaşıyor, dedesi belediyeden ekip çağırıp deprem için dayanıklı mı testi yapacakmış. O nasıl oluyor, nasıl başvurabiliyoruz? Bir de karşımızda site var. Onlar yıkılırsa bizim üstümüze düşebilirler. Yani bizim bina yıkılmasa bile diğerleri yıkılırsa bizim binalar da gidebilir. Bende çok paranoya yok ama nedensizce bazen kaygılandırıyor beni. Yaşadığım ilçe orta riskli olarak gösteriliyor. Bu belediyeden ekip gelip de bakarsa güzel olacak cidden. Nasıl geliyorlar onu bilmiyorum ama. Ben bunun gibi bir konuya cevap yazmıştım ama farklı koşullar var. O yüzden merak ettim.

Ateş tuğlasi ya da dolu tuğla denenden değilse (ki 2013 yapımı binada kullanılması beklenmez) duvarlar boş is. Biraz uğraşıp tekme atarak yikabilirsin. Onlar televizyonu duvara aşmanın sağlar anca. Neredeyse hiç tutmaz binayı.

Binanın alçak olması daha iyi.

Belediyeyi veya özel firmayı arıyorsun. Gelip karot alıp üzerinde tepinip şu kadar Newtonda kırıldı derler. Bu kadar basit.

Paragraf diye bir icat çıkmış. 2013'ten once çıktı diyorlar. Kolon gibi metin dosemenize gerek yok.

Internette Techbopat'i bulmayı beceriyorsun da belediyeyi bulup onlara sormayı nasıl beceremiyorsun, anlamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı