Binaya Fiber altyapı getirtme

Genbu

Femtopat
Daha fazla  
2 sene öncesinde Turkcell Superonline bünyesinde Türk Telekom altyapısıyla 24 Mbps VDSL hizmeti alıyordum. Sonrasında taşınmak durumunda kaldım. Şimdi tekrar bu adrese geldiğimde hangi firmayı ararsam arayayım hiçbir internet hizmeti veremediklerini söylüyorlar. İşin ilginç yanı bu 2 sene zarfında kapımın önüne kadar fiber kablo döşenmiş ve 23, 25 numaralı binalar fiber internet kullanıyor, ben 24 numarada kalıyorum. Evim 20-25 senelik ve 3 kat, 3 daire mevcut.

Uzun uğraşlar sonrasında dün Türk Telekom bayisinde bir müdürle konuşma fırsatım oldu ve durumu kendisine izah ettim. Kendisi sistemsel bir hata olduğunu, aslında VDSL hizmeti alabileceğimi soyledi fakat ben fiber internet istediğimi, daha öncesinde başvuru yaptığımı fakat defalarca tesisat olmaması veya tıkalı olması gerekçesiyle başvurularının defalarca reddedilmesini dile getirdim. O kişi de bunun üzerine binadan binaya fiber hat çekilebiliceğini söyledi. Zaten binalarımız bitişik fiber altyapı olan bina ile. Ev dedemin üstüne, kendine ait ve kendisi her türlü onay verir. Sizce böyle bir şey mümkün mü? Yani uzun uğraşlarım sonrasında sonunda fiber internet hizmeti alabilir miyim? Alabilirsem de bu süreç ne kadar sürer? Benim ekstradan bir ücret ödemem gerekir mi?

Hiçbir çözüm ise yaramazsa ben bu fiber internete nasıl kavusabilirim? Lütfen bilgili bir kişi veya daha önce bu tarz bir olay başından geçmiş arkadaşlar konunun altında bana yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber'e geçebilirsin fakat bu biraz uzun sürebilir. Firmaların uyusukluğu yüzünden ekstra ücret ödemen gerekebilir evden eve fiber çekmek için. Baktın bunların hiçbiri olmadı tek çare belediye ile iletişime geçmek olabilir.

Eğer Türk Telekom'da çalışan sağlam bir eş dost yoksa bu işin usulü; resmi yolları kullanmak. Fiber altyapı talebinizi bildiren bir dilekçe hazırlayıp şehrinizdeki Türk Telekom il müdürlüğüne teslim edin. Sonrası onların işi, siz sadece bekleyeceksiniz.

Evet bazı durumlarda binadan binaya çekilebiliyor. Görüştüğünüz kişi bayiden değil de müdürlükten olsaydı sözüne daha çok güvenebilirdik aslında. Neyse sizin şu an yapabileceğiniz en iyi şey fiber talebinizi belirten bir dilekçe hazırlayıp bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimine teslim etmek olacaktır hocam. Benim binamda VDSL var. Bina sakinleri olarak bir dilekçe verdik. 3 aydan kısa bir sürede fiber çekildi. Şu an hem VDSL hem fiber var. Ben fiber kullanıyorum.
Fibere yatırım yaparken hiç altyapısı olmayan binalara öncelik verirler. Sizin de hiç altyapınız olmadığı için size öncelik vereceklerini düşünüyorum. Ama bunları bayi ile değil de müdürlükteki planlama ekibiyle görüşürseniz daha iyi olur. Yatırım yapma, altyapı çekme vs gibi meseleler onların işi olduğu için en sağlıklı bilgileri planlama biriminden alabilirsiniz.
Benim geçiş sürecimi anlattığım konuyu okuyabilirsiniz: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Öncelikle Merhabalar,

Yaklaşık 1 yıl önce hem Superonline hem de Türk Telekom genel müdürlerine linkedin aracılığıyla altyapı talebinde bulundum. Tabii ki ilk attığım mesajlar sayesinde olmasa da ısrarla attığım mesajlar sayesinde, yaklaşık 2 ay önce Superonline altyapısı aktifleştirildi. Türk Telekom altyapısında ise, kutu aktifleştirilme aşamasında.

Benim önerim, Superonline genel müdürü; Murat Erkan ve Türk Telekom genel müdürü; Ümit Önal'a linkedin aracılığıyla altyapı talebi mesajı göndermendir.

Bana sürekli tesisatımın olmadığı veya tıkalı olduğu söyleniyor gerçekten çok sinir bozucu.

Bana sürekli tesisatımın olmadığı veya tıkalı olduğu söyleniyor gerçekten çok sinir bozucu.
Bu ne demekmiş hocam? İlk kez böyle bir şey duydum. Tesisat var mıymış yok muymuş? Tıkalı olabilmesi için önce bir tesisat lazım. Ayrıca tesisat ne demek yahu? Su tesisatı mı bu? İnternet ile ilgili tesisat deyince aklıma iç tesisat geliyor. Yani bina ve daire içi kablolama.
Sizin yapabileceğiniz en iyi şey dilekçe vermektir hocam. Yoksa daha çok beklersiniz.

Aynen böyle söylüyorlar hocam. Şimdi bütün internet sağlayıcıların genel müdürlerine Twitter'dan yazdım aynı zamanda yarın ilk iş dilekçe vereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…