Binaya gelen GigaFiber kutusu ne zaman aktif olur?

Hocam ben halihazırda TürkTelekom VDSL altyapısından TürkNet ile hizmet alıyorum sağlayıcım değişmeyecek sadece kutunun aktivasyonu kaldı onu bekliyorum umarım önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanır.
Yanlış bilmiyorsam bu kutudan kablo çekilmesi gerekiyor benimde hali hazırda VDSL kullandığım TürkTelekom vardı ancak o alt yapı 1.000 desteklemiyordu o yüzden bu kutudan kablo çektiler evime kadar.

Yaparsa TurkNet yapar hocam biz de hiç beklemiyorduk bir anda ortaya çıktılar. Bir sabah beklemediğiniz anda siyah kablolarla beliriverirler :)
Bizim buraya yakın gelecekte Turknet'in kendisi altyapı çekemez. Küçük şehirde yaşıyoruz. En yakın büyük şehir olarak Konya var ve oraya da yeni başladılar -diye biliyorum-.

İşin garip tarafı, her ne kadar küçük şehir olsa da oldukça merkezi bir yerde ve cadde üzerinde yaşıyoruz. Altları dükkan dolu ve çoğunlukla 5+ katlı binalar var. Caddenin karşı yarısında Türk Telekom'un fiber altyapısı var. Hatta kutusu bizim binanın karşı çaprazında. Bir yıl önce başvurdum ama getiremediler. Bizim tarafta ise çok yakınımızda VDSL dolabı var. Türksat ise bizim arka sokakta ve solumuzdaki binanın yanındaki ara sokakta var ama bizim önümüzde yok.

Şimdilik Türk Telekom'un Tip 27 dolabından VDSL ile idare ediyoruz. Onda da lanet olası Türk Telekom altyapı sorgulamasında kasıtlı olarak düşük hız gösterip(~67 Mpbs) bize 50 Mbps paketi mecbur bırakıyor. Ancak Türknet ile şuan ~93 Mbps alıyorum. Çünkü mesafe yakın ve kablo yenilenmişti.

Bizim buraya yakın gelecekte Turknet'in kendisi altyapı çekemez. Küçük şehirde yaşıyoruz. En yakın büyük şehir olarak Konya var ve oraya da yeni başladılar -diye biliyorum-.

İşin garip tarafı, her ne kadar küçük şehir olsa da oldukça merkezi bir yerde ve cadde üzerinde yaşıyoruz. Altları dükkan dolu ve çoğunlukla 5+ katlı binalar var. Caddenin karşı yarısında Türk Telekom'un fiber altyapısı var. Hatta kutusu bizim binanın karşı çaprazında. Bir yıl önce başvurdum ama getiremediler. Bizim tarafta ise çok yakınımızda VDSL dolabı var. Türksat ise bizim arka sokakta ve solumuzdaki binanın yanındaki ara sokakta var ama bizim önümüzde yok.

Şimdilik Türk Telekom'un Tip 27 dolabından VDSL ile idare ediyoruz. Onda da lanet olası Türk Telekom altyapı sorgulamasında kasıtlı olarak düşük hız gösterip(~67 Mpbs) bize 50 Mbps paketi mecbur bırakıyor. Ancak Türknet ile şuan ~93 Mbps alıyorum. Çünkü mesafe yakın ve kablo yenilenmişti.
Uzun zamandır reklam posterleri vs görüyordum çevrede 1000 Mbps internet adresinizde mevcut gibisinden fakat altyapı sorgulamalarında VDSL olduğunu ve fiber bulunmadığını gördüğüm için uzun zaman önce vazgeçmiştim ve VDSL ile yetiniyordum. Bugün fark ettim ki kablolar havadan çekilmiş yeraltı ya da özel bir kablo hattı üzerinden değil, bakalım süreç ilerledikçe bilgilendirme yapmaya çalışacağım.

aylardır bekliyoruz. kutuyu bırakıp gittiler. 10 yıl önce istanbula uzak bir yerde fiber internet kullanıyordum. şimdi istanbulun merkezinde fiber internet yok. kablonet sürekli kesiliyor. defalarca bakanlığa şikayet yazdım. ilgilnenen yok. siz de şikayet edin. topluca şikayet edersek bir şey olur belki. (bu ülkeden yana umudum sıfır)

Aylardır bekliyoruz. Kutuyu bırakıp gittiler. 10 yıl önce İstanbul'a uzak bir yerde fiber internet kullanıyordum. Şimdi İstanbul'un merkezinde fiber internet yok. Kablonet sürekli kesiliyor. Defalarca bakanlığa şikayet yazdım. İlgilnenen yok. Siz de şikayet edin. Topluca şikayet edersek bir şey olur belki. (bu ülkeden yana umudum sıfır)

Henüz gelip giden olmadı fakat alt mahallelere de farklı bir firmanın kutuları takılmış bakalım beklemeye devam ediyoruz. Aralık 5'de takılmıştı kutu neredeyse 3 hafta oldu, yeni yılın Ocak ayını bulacak gibi duruyor.

@tacohub
Kasım'ın ilk haftası takıldı bana, hala ses yok kutu aktif falan değil. Ben beklemeyi bıraktım şansa bir gün denk gelirsek bağlatırız 😂
Bize de kasım ayının sonlarına doğru takıldı ve bu ay sonuna kadar tüm işlemlerin bitirileceği söylenmişti ama son 1 hafta kala henüz bir değişiklik olmadı. Yalnız bu 1 ay içerisinde türk telekom dün fiberi aktif etmiş. Gigafiber kaldı aktif olmayan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı