Binaya Türk Telekom kutusu koyuldu

Rochroa

Hectopat
Daha fazla  
Türk Telekom saha ekipleri son birkaç haftadır yakın çevrede fiber internet erişimi için çalışma yapıyor ve binanın önüne fiber internet için kutu koydular. Daha aktif değil fakat şunu merak ediyorum. Aktif olarak 2 yıldır TurkNet(Türk Telekom'un alt yapısını kullandığını duymuştum) kullanıcısı olarak bu yeni fiber altyapıdan faydalanabilir miyim? Anladığım kadarıyla FTTH destekli kutuya giren ve kutudan çıkan kablolar fiber(cam) kablo.

Altyapı binanızda aktif duruma geldiğinde fibere geçiş talebi oluşturarak geçiş yapabilirsiniz.

Türk Telekom saha ekipleri son birkaç haftadır yakın çevrede fiber internet erişimi için çalışma yapıyor ve binanın önüne fiber internet için kutu koydular. Daha aktif değil fakat şunu merak ediyorum. Aktif olarak 2 yıldır TurkNet(Türk Telekom'un alt yapısını kullandığını duymuştum) kullanıcısı olarak bu yeni fiber altyapıdan faydalanabilir miyim? Anladığım kadarıyla FTTH destekli kutuya giren ve kutudan çıkan kablolar fiber(cam) kablo.
Genelde fiber kablolar ortak kullanilmiyor diye biliyorum, hangi iss'nin kutusu varsa yuksek ihtimal sadece ona gecis yaptiginizda kullanirsiniz ama sormanizda fayda var.

Genelde fiber kablolar ortak kullanilmıyor diye biliyorum, hangi İSS'nin kutusu varsa yüksek ihtimal sadece ona geçiş yaptığınızda kullanırsınız ama sormanızda fayda var.
Türk Telekom fiber altyapısından TurkNet kullanabiliyorsunuz. Konu sahibi altyapı aktif olduğunda TurkNet'e fibere geçiş talebi oluşturursa geçişini yapacaklardır.

Hocam peki 1000 Mbps olarak mı kullanılabiliyor yoksa 100 Mbps fiber olarak mı?
100 Mbps indirme (download), 20 Mbps karşıya yükleme (upload) olarak hız tanımlanıyor. Yani 100 Mbps paketi. TurkNet'in kendi GigaFiber altyapısının bulunduğu bir konumda hizmet alırsanız 1000/1000 hız alabilirsiniz.

100 Mbps indirme (download), 20 Mbps karşıya yükleme (upload) olarak hız tanımlanıyor. Yani 100 Mbps paketi. TurkNet'in kendi GigaFiber altyapısının bulunduğu bir konumda hizmet alırsanız 1000/1000 hız alabilirsiniz.
Hocam konuyu hortlatıyorum fakat şu sıralar altyapımı kontrol edeyim dedim ve fiber portları aktif olmuş sanırsam TurkNet'in altyapı kontrol sitesinde adresimde Fiber(100/20) bulunduğu yazıyor bu geçiş işlemleri hakkında bilginiz var mıdır acaba?
Geçiş sırasında ücret alınıyor mu ya da modemim ASUS DSL-N16 fiber desteği var mı yoksa TurkNet ücretsiz olarak modem ya da router sağlıyor mu? Bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.

Hocam konuyu hortlatıyorum fakat şu sıralar altyapımı kontrol edeyim dedim ve fiber portları aktif olmuş sanırsam TurkNet'in altyapı kontrol sitesinde adresimde Fiber (100/20) bulunduğu yazıyor bu geçiş işlemleri hakkında bilginiz var mıdır acaba?
Geçiş sırasında ücret alınıyor mu ya da modemim ASUS DSL-N16 fiber desteği var mı yoksa TurkNet ücretsiz olarak modem ya da router sağlıyor mu? Bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.
TT fiber altyapısında kullanacağınız için TT saha ekibi yanlarında HGW ve ONT cihazı ile geleceklerdir. TurkNet aboneliğiniz süresince fiyata cihazların dahil olduğunu belirtiyor.

Ayrıca cihazınız pek güncel değil gibi. Wi-Fi 4 sürümünü destekliyor, Ethernet portları en fazla 100 Mbps destekli ve 5 GHz ağı yok. Bence kurulumda gelecek HGW cihazını kullanmanız çok daha doğru olur, daha güncel bir cihaz getirecekler çünkü. Kullansanız da kullanmasanız da o cihazı size teslim edecekler, kutusunda bekletmek yerine kullanmanızı öneririm.

TT fiber altyapısında kullanacağınız için TT saha ekibi yanlarında HGW ve ONT cihazı ile geleceklerdir. TurkNet aboneliğiniz süresince fiyata cihazların dahil olduğunu belirtiyor.

Ayrıca cihazınız pek güncel değil gibi. Wi-Fi 4 sürümünü destekliyor, Ethernet portları en fazla 100 Mbps destekli ve 5 GHz ağı yok. Bence kurulumda gelecek HGW cihazını kullanmanız çok daha doğru olur, daha güncel bir cihaz getirecekler çünkü. Kullansanız da kullanmasanız da o cihazı size teslim edecekler, kutusunda bekletmek yerine kullanmanızı öneririm.
Anladım hocam geçiş işleminde de herhangi bir ücret ödemeyeceğiz değil mi? bu arada hızlı geri dönüşünüz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı