Binaya Türk Telekom kutusu koyuldu

Anladım hocam geçiş işleminde de herhangi bir ücret ödemeyeceğiz değil mi? bu arada hızlı geri dönüşünüz için teşekkür ederim.
Geçiş kısmında ücret ödenip ödenmediği hakkında kesin bir bilgim yok çünkü daha önce hiç aynı operatörde VDSL'den fibere geçiş sağlamadım. Binamda TT fiber altyapısı yok zaten. Ancak daireye iç mekan fiber kablosu (OBK) çekilmemişse bazen kendileri çekiyorlar, bazen ise elektrikçi yardımıyla sizin çekmenizi isteyebiliyorlar.

VDSL'den fibere geçerken ücret alınıp alınmayacağını TurkNet destek merkezine sormanızı öneririm. Hatta cevabı bizimle de paylaşırsanız sevinirim, bilgi paylaştıkça çoğalır.

Bu arada şimdi bakarken gördüm. Sayfalarında şöyle bir yazı var. Buna istinaden VDSL'den fibere geçiş yaparken tekrar kurulum ücreti alınmıyor olabileceğini düşünüyorum.
1758731286561.png

Bu yazı aşağıdaki sayfada yer alıyor:

Son düzenleme:
Geçiş kısmında ücret ödenip ödenmediği hakkında kesin bir bilgim yok çünkü daha önce hiç aynı operatörde VDSL'den fibere geçiş sağlamadım. Binamda TT fiber altyapısı yok zaten. Ancak daireye iç mekan fiber kablosu (obk) çekilmemişse bazen kendileri çekiyorlar, bazen ise elektrikçi yardımıyla sizin çekmenizi isteyebiliyorlar.

VDSL'den fibere geçerken ücret alınıp alınmayacağını TurkNet destek merkezine sormanızı öneririm. Hatta cevabı bizimle de paylaşırsanız sevinirim, bilgi paylaştıkça çoğalır.

Bu arada şimdi bakarken gördüm. Sayfalarında şöyle bir yazı var. Buna istinaden VDSL'den fibere geçiş yaparken tekrar kurulum ücreti alınmıyor olabileceğini düşünüyorum.
Eki Görüntüle 2578568

Anladım hocam yine de bir destek kaydı oluşturmuş bulundum, gelen herhangi bir bilgilendirme mesajı olursa buraya güncel bilgilerle geri dönüş sağlayacağım tekrardan teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Geçiş kısmında ücret ödenip ödenmediği hakkında kesin bir bilgim yok çünkü daha önce hiç aynı operatörde VDSL'den fibere geçiş sağlamadım. Binamda TT fiber altyapısı yok zaten. Ancak daireye iç mekan fiber kablosu (obk) çekilmemişse bazen kendileri çekiyorlar, bazen ise elektrikçi yardımıyla sizin çekmenizi isteyebiliyorlar.

Eki Görüntüle 2578568

Hocam cihaz ve geçiş 2'si dahil herhangi bir ücret alınmıyormuş. Az önce aradılar dediklerine göre 2-7 gün içinde gelip ayarlıyorlarmış. Ekstra olarak sizin dediğiniz "ancak daireye iç mekan fiber kablosu (obk) çekilmemişse bazen kendileri çekiyorlar, bazen ise elektrikçi yardımıyla sizin çekmenizi isteyebiliyorlar." bu soruyu sormayı unuttum. Fakat benim için sorun değil babamın mesleği zaten elektrikçilik fakat yine de böyle gibi bir mevzu varsa güncellerim mesajı.

Son düzenleme:
Kabloyu Türk Telekom ofisleri ve müdürlükleri verebiliyor bazen. Eğer kabloyu sizin çekmenizi isterlerse fiber kabloya para vermeden önce bir Türk Telekom ofisini ya da müdürlüğünü ziyaret edin isterseniz. Onlar kabloyu verirse size de kutudan eve kadar ulaştırması kalır.

Kabloyu Türk Telekom ofisleri ve müdürlükleri verebiliyor bazen. Eğer kabloyu sizin çekmenizi isterlerse fiber kabloya para vermeden önce bir Türk Telekom ofisini ya da müdürlüğünü ziyaret edin isterseniz. Onlar kabloyu verirse size de kutudan eve kadar ulaştırması kalır.

Hocam bir ihtimal sizin bahsettiğiniz dışarıdaki Türk Telekom kutusundan ONT'ye gelen fiber kablo ise penceremin önüne çekilmiş vaziyette rulo şeklinde sabitlemişler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı