Binaya ulaşan internet hızının yüksek, tarifedeki hızın düşük olması

• Konuyu başlatan Hmzy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 932

Hmzy

Hectopat
Superonline bizi yaklaşık 1.5 ay nakil problemleriyle uğraştırdı şu an ise 2 haftadır bağlantı problemleriyle uğraştırıyor. Bir aradığımızda port problemi diğer arayışımızda elektrikçi çağırın başka birinde ise bulunduğunuz bölge gibi saçma saçma cevaplar veriyorlar. Biz de Turknet'e başvurduk. Turknet bize 35 Mpbs hızında internet vereceğini söyledi. Fakat ADSL Turk sitesinden yaptığım testte binama ulaşan hızın 83 Mpbs olduğunu gördüm. Modemimden arayüze girince ise şu saçma sonuçlarla karşılaştım. Normalde 8 Mpbs kullanabiliyorken bu sonuçlar saçma değil mi sizce de? Bağlantı da sorun olduğu için böyle değerler almış olabilir miyim?

DSL senkronizasyon durumu:
Yukarı
Bağlantı durumu:
Showtime
Yukarı akım hattı hızı (kbit/s):
3072
Aşağı akım hattı hızı (kbit/s):
4066
Maksimum yukarı akım hızı (kbit/s):
4021
Maksimum aşağı akım hızı (kbit/s):
5336
Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
8.7
Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
8
Yukarı akım aralık derinliği:
1
Aşağı akım aralık derinliği:
1
Hat standardı:
VDSL
Yukarı akım hat zayıflaması (dB):
40.8
Aşağı akım hat zayıflaması (dB):
25.6
Yukarı akım çıkış gücü (dBm):
7.2
Aşağı akım çıkış gücü (dBm):
10.9
Kanal türü:
Hızlı
DSL çalışma zamanı:
0 gün 0 saat 10 dakika 17 saniye

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline bizi yaklaşık 1.5 ay nakil problemleriyle uğraştırdı şu an ise 2 haftadır bağlantı problemleriyle uğraştırıyor. Bir aradığımızda port problemi diğer arayışımızda elektrikçi çağırın başka birinde ise bulunduğunuz bölge gibi saçma saçma cevaplar veriyorlar. Biz de Turknet'e başvurduk. Turknet bize 35 Mpbs hızında internet vereceğini söyledi. Fakat ADSL Turk sitesinden yaptığım testte binama ulaşan hızın 83 Mpbs olduğunu gördüm. Modemimden arayüze girince ise şu saçma sonuçlarla karşılaştım. Normalde 8 Mpbs kullanabiliyorken bu sonuçlar saçma değil mi sizce de? Bağlantı da sorun olduğu için böyle değerler almış olabilir miyim?

DSL senkronizasyon durumu:
Yukarı
Bağlantı durumu:
Showtime
Yukarı akım hattı hızı (kbit/s):
3072
Aşağı akım hattı hızı (kbit/s):
4066
Maksimum yukarı akım hızı (kbit/s):
4021
Maksimum aşağı akım hızı (kbit/s):
5336
Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
8.7
Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
8
Yukarı akım aralık derinliği:
1
Aşağı akım aralık derinliği:
1
Hat standardı:
VDSL
Yukarı akım hat zayıflaması (dB):
40.8
Aşağı akım hat zayıflaması (dB):
25.6
Yukarı akım çıkış gücü (dBm):
7.2
Aşağı akım çıkış gücü (dBm):
10.9
Kanal türü:
Hızlı
DSL çalışma zamanı:
0 gün 0 saat 10 dakika 17 saniye
SNR değerin çok düşük. Bu yüzden sana yüksek hız vermezler. Verseler bile sürekli kopar.

Sürekli bağlantı sorunu yaşıyorum Superonline'da o yüzden olabilir mi bu düşük değerler? Port sorunu vs dedi yetkililer. Adsl kullanıyorum değerlerin düşük olma nedeni bu olabilir mi?

Sürekli bağlantı sorunu yaşıyorum Superonline'da o yüzden olabilir mi bu düşük değerler? Port sorunu vs dedi yetkililer. Adsl kullanıyorum değerlerin düşük olma nedeni bu olabilir mi?
Sanırım VDSL'e geçemiyorsun. ADSL Turk sitesinde gördüğün değer VDSL bazlı hız. Sen ADSL kullanıyorsun, çünkü mahallende boşta VDSL portu yok. Evet ADSL'de mesafe arttıkça ping yükselir ve hız düşer. VDSL'de hattın saha dolabına kadar bakır kabloyla gider fakat o saha dolabından çıkan ve TT binasına giden kablo fiber optik kablodur bu yüzden ping ve hız düşüşü yaşamazsınız.

Peki benim anlamadığım bir şey var. Benim alabileceğim yüksek değerlere göre 8 Mpbs internet kullanamıyor olmam gerekiyor fakat şu an Superonline bana bu hızı veriyor.

VDSL'e geçemiyorsun diyorsunuz da ben şu an ADSL kullanıyorum. VDSL için boş port var şu anda.

Bir de aklıma gelmişken şu an AKK bitti. Onunla da ilgisi olabilir mi?

Hocam şu an aradım Superonline'yi 60 Mpbs VDSL verebiliyorlarmış. Turknet'e rahat rahat gecebilirim. Sağol her şey için.

Peki benim anlamadığım bir şey var. Benim alabileceğim yüksek değerlere göre 8 Mpbs internet kullanamıyor olmam gerekiyor fakat şu an Superonline bana bu hızı veriyor.

VDSL'e geçemiyorsun diyorsunuz da ben şu an ADSL kullanıyorum. VDSL için boş port var şu anda.

Bir de aklıma gelmişken şu an AKK bitti. Onunla da ilgisi olabilir mi?

Hocam şu an aradım Superonline'yi 60 Mpbs VDSL verebiliyorlarmış. Turknet'e rahat rahat gecebilirim. Sağol her şey için.
Önemli değil kardeşim. Türknet'e geç dene beğenmezsen taahhüt yok zaten. İyi sosyaller.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı