Rehber Bionluk ne kadar mantıklı?

Makaleler
7
Fotoğraf editörlüğü, logo tasarımı, yazılım gibi işlerle uğraşan ve freelance işine girmek isteyen herkes Bionluğu bilir, Türk yapımı Fiverr'dir. Peki, kullanmak ne kadar mantıklı, yada direkt mantıklı mı?

Sorunun cevabı çok basit, mantıklı değil. Ölü fiyat verenler mi dersin, ölü fiyata sırf "iş yapmış olmak" için o ölü fiyata işi yapanlar mı dersin, iletişim kuramadığın alıcılar mı dersin, dersin de dersin, uzayıp gider. Kayıt olurken ücret ödediğiniz, ölü fiyat vermeden de asla iş yapamadığınız bir platformdur kendisi. Kişi "tamamiyle özgün" ve "hikayesi" olan "yaratıcı" bir logo istiyor, bütçesi 300 TL. Teklifler, 50 kişi. Yani işin komik tarafı, millet gerçekten teklif de veriyor. Kişi "şu özellik, bu özellik, şunlar, bunlar" vb. olan birkaç tane sayfadan oluşan bir yazılım istiyor. Bütçesi ise 2000 TL. Birisi e-ticaret sitesi istiyor, bütçesi 5000 TL. Birisi halihazırda e-ticaret sitesine X marka ödeme entegrasyonu eklemek istiyor, bütçesi 500 TL. İşin komik tarafı gerçekten bu insanlara teklif veren ve bu işleri bu fiyatlara yapanların olması.

Denemek için birine bir teklif sundum. En ucuz teklif kaç TL ise daha altını verdim ve 1000 TL'ye işi yapayım dedim. Dosyaları aldım, istediği gibi hazırladım. Ee, sonuç ne? 4 gündür kişi ile iletişime geçemiyorum. Mesajlara cevap vermiyor. Mesajlara cevap vermeyi geçtim, platforma girmiyor bile. Yine de olur da giriş yapar diye ödeme yöntemi eklemek istedim hesabıma. 19 yaşına geldim, henüz hiç banka hesabı açmadım. Açmak istemedim, açmayı da düşünmüyorum. Paparam var, kullanıyorum. Papara IBAN'ımı girecektim, emin olmak adına destek sistemine Papara kullanıp kullanamayacağımı sordum ve bir banka veya benzeri hesabım olmadığını da belirttim. Kendi kafalarına göre, ellerinde bir dayanak olmadan hesabımı kısıtladılar ve kimliğimin resmini istediler, 18 yaşını doldurup doldurmadığım ile ilgili teyit yapacaklarmış. Bende T.C. kimlik numaramı, kimlik seri numaramı ve kimlik fotoğrafımı blurlayarak kimlik resmini gönderdim. Sonuç ne? Kimlik ve yüzüm aynı karede olacak şekilde hiçbir yeri blurlamadan resim atacakmışım. Aksi takdirde hesabım süresiz olarak kapatılacakmış. Şimdi bu durumda ben bu ilgili platforma ne kadar güveneceğim?

İnternetten iş yapmak isteyen, platform arayan kişiler, kardeşler, abiler arkadaşlar; Bionluk'ta sadece vaktinizi boşa harcarsınız. Farklı platformları araştırın, Fiverr gibi siteleri kullanın. Kendinize, emeğinize, vaktinize yazık etmeyin. Herkese iyi Sosyaller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı