@Leuna muhtemelen aşı akciğerinde iltahap yapmış. Bende 2020 Kasım ayında corona olduğumda akciğerlerim iltihaplanmış ve nodüller oluşmuştu tomografi sonucunda.
Kalp çarpıntısı yapmıştı ve yoğun bakıma alınan entübe edilen bazı hastalardaki sedyede uzanma dinlenme pozisyonları ile çarpıntıyı ve akciğerde oluşan iltihaplanma sonucu nefes darlığını rahatlattım ve 1 ay içinde anca toplayabildim.
Gelelim sonuçlara nefes darlığı ve çarpıntı akciğerden olabilir ama astım bilemiyorum detaylı tetkik yapılması lazım belki burundan akciğere inerek endoskopik görüntüleme bile yapılması gerekebilir.
Sen antibiyotik kullan ve iltihabı bitirmeye çalış 10 gün sonra tekrardan tomografi iste akciğerlerin için. Baktın ciğerler temiz ama yine çarpıntı ve tekleme var o zaman stres efor testi istemelisin.
Aşı zaten virüsün hafifletilmiş halini vücuda zerk etmek demek bağışıklık hafızan direnç kazanması için.
En son midene baktırabilirsin bir sonuç çıkar mı testlerde belli olur gaita testi ve nefes testi iste belki bakteri ve enfeksiyon olabilir ve kalbine aritmi yapar çünkü bende yapıyor.
Aşının kalbe yaptığı yan etkilerden birisi kalp kapakçığında sorunlar oluşturması ve bu miyokardit belirtisidir. Dünyada aşı olup miyokardit olan hastalar mevcut. Zaten aşı firmaları bunu araştırıp böyle bir ihtimal olduğunu açıkladı artık Almanya'daki dava nasıl sonuçlanır ilerleyen yıllarda belli olur.