Biontech sonrası kalp çarpıntısı ve kalıcı semptomlar

@QuaJiHuan Hayır hocam başımda o gibi sıkıntılarım olmuyor.

Acıyı seven bir insanım her şeyin acılısını yemeyi severim. Çok acı yediğim zamanlarda ( bol soslu çiğköfte gibi ) yatarken midemde yanma yaşıyorum ağzımda kuruluk oluyor onu da Talcid emerek gideriyorum. Fakat bu sorunlar dediğim gibi olağanüstü derecede acı bir şey yediğim vakit oluyor.

Onun dışında bildiğim her hangi bir mide rahatsızlığım bulunmuyor. Dediğiniz sebepten de olabilir tabii. Sanırım bunu kardiyolojiye gittiğim vakit anlayacağız gibi gözüküyor.

@Leuna kardiyoloji ve gerekli gördükleri branşlara git ama sonuç alamaz isen dahiliye gidip en son midene bir baktır ama gecikme sonra yıllarca hayat kaliten düşecek şekilde hastalığın ilerlemesin.

Ben sana gerekli yardım bilgi ve tecrübeleri aktardım geri kalan artık sen ve doktor arasında umarım kısa sürede iyileşirsin. Tuzlu yemekler için dikkat et dengeli beslen ve uyku saatini konforlu bir şekilde al.

@QuaJiHuan Hocam bu sabah randevum vardı kardiyoloji doktoruma gittim. Durumu anlattım. Kalbime detaylıca baktı. Kalbimde her hangi bir sıkıntı olmadığını söyledi detayları aşağıya ekliyorum.

1.png
2.png

Çarpıntımı hafifletmesi için Kardoritm diye bir ilaç verdi , göğüs hastalıklarından bir nefes testi falan vermemi istedi. 1 hafta sonra gelirsin kontrole dedi. Bende hazır gelmişken onlarıda aradan çıkartayım dedim. Göğüs hastalıklarına kısmına gidip üflemeli nefes testi falan verdim. Akciğerime bakıldı. Akciğerim ve nefes testimde temiz çıktı fakat biraz iltihaplıymış sanırım. Balgam ve öksürük sorunlarımda olduğu için doktor astım ilacı gibi bir şey verip antibiyotik yazdı. Temiz gözüktüğünü ama yinede 1 ay bunları kullanıp tekrardan kontrole gelmem gerektiğini söyledi. Yazdığı ilaçları ve akciğer filmini aşağı ekliyorum.

3.png
4.png

Sonuç olarak Kardiyoloji doktoru aşıdan dolayı olduğunu sanmıyorum dedi. Göğüs Hastalıkları doktoru ise verdiği ilaçları 1 ay kullandıktan sonra astım olup olmadığını görmek adına tekrardan kontrole çağırdı. Kardiyoloji doktoruna gidip durumu anlattım 1 hafta yerine 1 ay sonra check-up için geleceğin zaman banada bir görünürsün dedi.

Şimdi hocam benim anlamadığım kısım , Astım gerçekten böyle kalpte çarpıntı tarzı bir şey yapar mı? Yüksek ihtimal ben doktora nefes darlığı ve daralma sıkıntıları yaşıyorum dediğim için Astımdan şüphelendi.

@Leuna muhtemelen aşı akciğerinde iltahap yapmış. Bende 2020 Kasım ayında corona olduğumda akciğerlerim iltihaplanmış ve nodüller oluşmuştu tomografi sonucunda.

Kalp çarpıntısı yapmıştı ve yoğun bakıma alınan entübe edilen bazı hastalardaki sedyede uzanma dinlenme pozisyonları ile çarpıntıyı ve akciğerde oluşan iltihaplanma sonucu nefes darlığını rahatlattım ve 1 ay içinde anca toplayabildim.

Gelelim sonuçlara nefes darlığı ve çarpıntı akciğerden olabilir ama astım bilemiyorum detaylı tetkik yapılması lazım belki burundan akciğere inerek endoskopik görüntüleme bile yapılması gerekebilir.

Sen antibiyotik kullan ve iltihabı bitirmeye çalış 10 gün sonra tekrardan tomografi iste akciğerlerin için. Baktın ciğerler temiz ama yine çarpıntı ve tekleme var o zaman stres efor testi istemelisin.

Aşı zaten virüsün hafifletilmiş halini vücuda zerk etmek demek bağışıklık hafızan direnç kazanması için.

En son midene baktırabilirsin bir sonuç çıkar mı testlerde belli olur gaita testi ve nefes testi iste belki bakteri ve enfeksiyon olabilir ve kalbine aritmi yapar çünkü bende yapıyor.

Aşının kalbe yaptığı yan etkilerden birisi kalp kapakçığında sorunlar oluşturması ve bu miyokardit belirtisidir. Dünyada aşı olup miyokardit olan hastalar mevcut. Zaten aşı firmaları bunu araştırıp böyle bir ihtimal olduğunu açıkladı artık Almanya'daki dava nasıl sonuçlanır ilerleyen yıllarda belli olur.

@Leuna muhtemelen aşı akciğerinde iltahap yapmış. Bende 2020 Kasım ayında corona olduğumda akciğerlerim iltihaplanmış ve nodüller oluşmuştu tomografi sonucunda.

Kalp çarpıntısı yapmıştı ve yoğun bakıma alınan entübe edilen bazı hastalardaki sedyede uzanma dinlenme pozisyonları ile çarpıntıyı ve akciğerde oluşan iltihaplanma sonucu nefes darlığını rahatlattım ve 1 ay içinde anca toplayabildim.

Gelelim sonuçlara nefes darlığı ve çarpıntı akciğerden olabilir ama astım bilemiyorum detaylı tetkik yapılması lazım belki burundan akciğere inerek endoskopik görüntüleme bile yapılması gerekebilir.

Sen antibiyotik kullan ve iltihabı bitirmeye çalış 10 gün sonra tekrardan tomografi iste akciğerlerin için. Baktın ciğerler temiz ama yine çarpıntı ve tekleme var o zaman stres efor testi istemelisin.

Aşı zaten virüsün hafifletilmiş halini vücuda zerk etmek demek bağışıklık hafızan direnç kazanması için.

En son midene baktırabilirsin bir sonuç çıkar mı testlerde belli olur gaita testi ve nefes testi iste belki bakteri ve enfeksiyon olabilir ve kalbine aritmi yapar çünkü bende yapıyor.

Aşının kalbe yaptığı yan etkilerden birisi kalp kapakçığında sorunlar oluşturması ve bu miyokardit belirtisidir. Dünyada aşı olup miyokardit olan hastalar mevcut. Zaten aşı firmaları bunu araştırıp böyle bir ihtimal olduğunu açıkladı artık Almanya'daki dava nasıl sonuçlanır ilerleyen yıllarda belli olur.

Hocam öncelikle Allah sizden razı olsun. Bu süreçte bana çok yardımcı oldunuz.

Çarpıntı için Anneannem siyah hardal tohumu önermişti Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun bir videosunda görmüş. Açıkcası böyle şeylere pek inanan birisi değilim ama 4-5 gündür kullanıyorum çarpıntımı neredeyse yok denecek kadar azalttı. Ekstradan ilk 3 gün aç karnı 1 yemek kaşığı hakiki zeytinyağı içiyordum. Fakat ağzımı çok bozduğu ve midemi bulandırdığı için zeytinyağı içme faslını bıraktım.

Söylediklerinizin üzerine şeker kullanımını ciddi derecede azaltmaya çalışıyorum. Öyle ki çayı bile şekersiz içmeye başladım 2 gündür. Daha ferah ve dinç hissettiğimi farkettim. Yemeğe fazla abanmıyorum , yemek sonrası ağırlık çöküntüsü ve uyku gelmesi gibi şeyleri yaşamayı kestim.

Uyku düzenimi düzelttim. Normalde gece 5'e kadar falan ayakta kalıyordum ve öğlen saatlerinde kalkıyordum. Şuan en kötü 1-2 gibi yatıp sabah 8-9 gibi kalkıyorum.

Bağışıklık sistemimi güçlendirmeyi düşünüyorum. Açıkcası yemeklerde çok seçiciyim ve sebze türü şeyleri yemeye bir türlü alıştıramadım kendimi. Sevemiyorum çünkü tatları kötü geliyor. Fakat bünyemin çok zayıf olduğunu hissediyorum. En ufak şeye hasta olmaya başladım. Daha çok sebze tüketip daha az zararlı şeyleri tüketmeyi planlıyorum.

Sonraki hedefim bugün 2 doktorunda önerisi ve benimde farkında olmama rağmen bir türlü kurtulamadığım sigara. Sigarayı 7 senedir kullanıyorum ve artık bırakmak için elimden geleni yapmayı düşünüyorum. Bu hususta her yolu deneyeceğim.

Ek olarak 10 gün sonra değilde doktorlar 1 ay ilaçların hepsini kullan , bitir ondan sonra gel dediler. Yüksek ihtimal öyle yaparım. Dediğiniz gibi sonuçların temiz olmasına rağmen sorunum devam ederse efor stres testi sonrası mideme baktıracağım.

Tekrardan yardımlarınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı