Çözüldü BIOS açılıyor ancak Windows açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gapcuk0

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Bilgisayarı açtığımda biosu bile açamadan siyah ekranda kalıyordu, ekran kartı ve ramleri sök tak yaptım şu anda bios açılıyor ama windowsu açmıyor nasıl çözebilirim. SSD sağlığına yakın zamanda kontrol ettiğimde bir sorun gözükmüyordu.

NOT:En son açtığımda bir anda dondu ve kapandı ondan beri açılmıyor.

Çözüm
Sabit diskleri tekrar sökün. BIOS pilini de söküp 15 dakika bekledikten sora tekrar takın ve BIOS'a girmeyi deneyin.
Giremezseniz anakartta sorun ihtimali var...

BIOS pilini söktüm beklemedeyim bakalım.

Ekran kartı ve RAM'leri sök tak yaparak BIOS'u açabildim fakat sorun ekran kartı driveri ile alakalıymış. Güvenli modda başlatıp eski driveri silip yenisini kurdum sorun çözüldü.
Bios ekranı üzerinden Windows dosyalarını kurcala, ani kapanma ve donmalar Windows dosyalarını bozabiliyor. Eğer önemli bir belgen ve dosyan yok ise format atarak çözebilirsin.

@gapcuk0
Sistem diski dahil tüm sabit diskleri sökün.
BIOS a girip fabrika ayarlarına yükleyin. Secure boot ve fast boot disabled yapıp kaydedin ve kapatın. Sadece sistem diskini takın ve PC yi başlatıp sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

EK NOT: Sistem bilgileriniz yazılı değil. Fabrika ayarlarına döndürdükten sonra bazı ek ayarlar yapmanız gerekebilir.

@gapcuk0
Sistem diski dahil tüm sabit diskleri sökün.
BIOS a girip fabrika ayarlarına yükleyin. Secure boot ve fast boot disabled yapıp kaydedin ve kapatın. Sadece sistem diskini takın ve PC yi başlatıp sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

EK NOT: Sistem bilgileriniz yazılı değil. Fabrika ayarlarına döndürdükten sonra bazı ek ayarlar yapmanız gerekebilir.
Hocam denedim fakat olmadı format atmayı deniyorum ama USB görmüyor.

Şu anda komple gitti biosda açılmıyor.

Son düzenleme:
Sabit diskleri tekrar sökün. BIOS pilini de söküp 15 dakika bekledikten sora tekrar takın ve BIOS a girmeyi deneyin.

Sabit diskleri tekrar sökün. BIOS pilini de söküp 15 dakika bekledikten sora tekrar takın ve BIOS'a girmeyi deneyin.

BIOS pilini söktüm beklemedeyim bakalım.

Ekran kartı ve RAM'leri sök tak yaparak BIOS'u açabildim fakat sorun ekran kartı driveri ile alakalıymış. Güvenli modda başlatıp eski driveri silip yenisini kurdum sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı