Windows açılıyor ancak BIOS açılmıyor

obacavcav

Decapat
Daha fazla  
Ryzen 5 1600'den Ryzen 5 5600'e geçtim. Anakartım MSI B350 Tomahawk, son BIOS güncellemesini yapmıştım, birkaç gün öyle kullandım 1600 ile. Bugün 5600 taktım, yer açılsın diye iki 8 GB RAM çubuğunu ve ekran kartını da çıkartmıştım. Her şeyi taktıktan sonra VGA ışığı yandı bir süre bilgisayar hiç açılmadı.

Biraz çıkar tak falan yaptım. Şu an PC normal hızında açılıyor, ancak eskiden MSI logolu böyle 240p iğrenç bir resim çıkardı, press del to open BIOS falan filan diye. Şu an siyah ekranda kalıyor, direkt masaüstüne geçiyor. Eski işlemci stok soğutucusunu kullanıyorum daha iyi diye. Sebebi bu olabilir mi yoksa başka bir sorun mu var?

UEFI ile deneyince de siyah ekranda kalıyor.

Hocam bu monitörün bağlı olduğu portlarla ilgili olmasın. Değiştirip denediniz mi?

O anki çözünürlük ya da port algılama sorunu gibi.

İşin ilginç tarafı; MSI bu tip sorun yaşayanların sorununu çözmemiş sitesinde. Hatta dalga geçer gibi "PSU dandik" demeye getirmiş.

Son düzenleme:
Hocam bu monitörün bağlı olduğu portlarla ilgili olmasın. Değiştirip denediniz mi?

O anki çözünürlük ya da port algılama sorunu gibi.

İşin ilginç tarafı; MSI bu tip sorun yaşayanların sorununu çözmemiş sitesinde. Hatta dalga geçer gibi "PSU dandik" demeye getirmiş.

Monitörde tek DP var, ekran kartındaki ikisini de denedim, HDMI bile taktım hatta, televizyona da taktım, eski monitörü DVI ile bağladım ama yok. Herhalde yeni bir anakart olmadan olmayacak bu. B450 de aynı sorunu verir mi acaba, yoksa B550 mi alsam? ASUS gibi işini bilen bir markadan almayı düşünüyorum, B450'ye sıcak bakıyorum o yüzden.

Bu MSI zaten berbat bir marka. Burada yazdıklarım ayrı, aldığım günden beridir 2933 Mhz kullanılıyor RAM'ler. Normalde 3200, ancak XMP profile 2 seçtiğim gibi oyunlar çökmeye başlıyor. Tövbe ettim bir daha bedava olsa MSI gibi leş bir marka kullanmam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı