Öncelikle sa PC'de çift farklı hızlarda RAM var biri 2400MHz diğeri 3200MHz ama şu anda format sonrası 1200 ve 1067 MHz çalışıyorlar önceden 2466MHz çalışıyorlardı işlemci kaynaklı(Ryzen 3 1200) şimdik ben tekrar 2400MHz çıkarmak istiyorum ama BIOS'ta Advanced seçeneği olmadıgı için XMP ayarını yapamadım ve BIOS'um en güncel BIOS oldugunu düşünüyorum. YouTube ve diğer platformlardaki çözümleri denedim ama olmadı nasıl çözebilirim?
PC: https://support.hp.com/tr-tr/document/c06079414
HP Pavilion Power 580-101NT masaüstü bilgisayar.
@TeamOFMind@ServerTower
sıkıntı şu eski monitor ile bios'a girebiliyorum(vga yı hdmı çoklayıcyla taktım-çözünürlükte düşük) ama yeni monıtor(sadece hdmı kablosu ile) ile giremiyorum biosa siyah ekranda kalıp direk masustu açılınca gelıyor o yuzden eski monıtoru kullanıyorum biosa gircegım zaman eski monıtorde masaustu açılınca ramların mhz sıkıntı yok yüksek geliyo ama tekrar yeni monitore donunce(sadece hdmı ile bağladıgım) tekrar mhz hızları 1000küsür gösteriyor & cpu z resmi eski monitorde açıp baktım
reis ismini etkeyleyemedim tekrar diyim
sıkıntı şu eski monitor ile bios'a girebiliyorum(vga yı hdmı çoklayıcyla taktım-çözünürlükte düşük) ama yeni monıtor(sadece hdmı kablosu ile) ile giremiyorum biosa siyah ekranda kalıp direk masustu açılınca gelıyor o yuzden eski monıtoru kullanıyorum biosa gircegım zaman eski monıtorde masaustu açılınca ramların mhz sıkıntı yok yüksek geliyo ama tekrar yeni monitore donunce(sadece hdmı ile bağladıgım) tekrar mhz hızları 1000küsür gösteriyor
Monitör değiştirince BIOS ve RAM ayarları mı değişiyor? İlginç. Anakartta hangi portu kullanıyorsun, sadece HDMI mı? Port kilidi diyeceğim ama o da saçma. @BerkayZ87
Monitör değiştirince BIOS ve RAM ayarları mı değişiyor? İlginç. Anakartta hangi portu kullanıyorsun, sadece HDMI mı? Port kilidi diyeceğim ama o da saçma. @BerkayZ87
Tam olarak anlam veremedim bu yüzden şunu diyeceğim:
Öncelikle tüm bağlantıları yapıp bilgisayarı fişten çek. Daha sonra BIOS pilini çıkar. Bilgisayarı fişe tak. Saat girmeni isteyecektir. Durumu kontrol et. Bilgisayarın işletim sisteminde hata yoksa format gereksiz bence. BIOS'u güncelleyebiliyorsanız güncelleyin.