Çözüldü BIOS ayarı sonrası bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mr.Anyone

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11'e geçmek için BIOS ayarlarından Secure Boot gibi gerekli olanları açtım en son ise kaydettim ve çıktım şimdi ise bilgisayar açılmıyor. Açılırken 'no signal' yazısı geliyor ve açılmıyor ne yapmalıyım?

@Einstein Şuan o csm kısmını enabled yaptık ve açıldı hocam. Peki bu Windows 11'e geçmeme engel mi? Çünkü o ayar sanırım geçmek için disabled olmalıymış.

@Einstein şu an o CSM kısmını enabled yaptık ve açıldı hocam. Peki bu Windows 11'e geçmeme engel mi? Çünkü o ayar sanırım geçmek için disabled olmalıymış.

Hocam demek ki Windows'u legacy olarak kurmuşsunuz. UEFI olarak temiz Windows 11 kurun. CSM disabled olsun.

@Einstein hazır sistem geldi hocam ben kurmadım o yüzden bir şey diyemiyorum. Aklıma iki soru takıldı hocam.

O zaman uefi olarak yaparsam o ayarla işim yok mu?

Diğer sorum ise uefi yaparsam sanırım bu bilgisayar içindekileri yedekleyemezmişim ve silinirlermiş anladığım kadarıyla. Içindekiler önemli hocam bunları bir başka yere taşıyamam da çünkü elimde bunu yapacak bir alet yok. Verileri kaybetmeden temiz kurulum yapabilir miyim?

Evet UEFI olarak temiz kurulum yaptıktan sonra o ayarı kapatabilirsiniz. Ever verileriniz silinir. Diskinizden belli bir alan ayırarak o bölüme verilerinizi yedekleyebilirsiniz.

@Einstein bununla ilgili bir video önerirsiniz sevinirim hocam.

@Einstein birde yaptıktan sonra derken? Önce bir daha açıp UEFI adımlarını tamamladıktan sonra tekrar mı kapatacağım?

@Einstein bununla ilgili bir video önerirsiniz sevinirim hocam.

@Einstein bir de yaptıktan sonra derken? Önce bir daha açıp UEFI adımlarını tamamladıktan sonra tekrar mı kapatacağım?

Evet. Ne olur ne olmaz siz yine bulut yedekleme yapın. Araştırın hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…