BIOS ayarları varsayılana alınırsa ne olur?

YavuzKaanYK

Hectopat
Katılım
20 Kasım 2019
Mesajlar
32
Merhaba. Bilgisayarımda "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key" hatasını alıyorum ve internette baktığım çözümlerde BIOS ayarlarını defaulta çekmem gerektiğini söylüyorlar. Bilgisayarı abimle ortak kullanıyorum. BIOS'u default ayarlara çekmenin ne yaptığını merak ediyorum. Acaba abimin ayarları falan gider mi?
 
Merhaba. Bilgisayarımda "reboot and select proper boot device or insert boot Media in selected boot device and press a key" hatasını alıyorum ve internette baktığım çözümlerde BIOS ayarlarını defaulta çekmem gerektiğini söylüyorlar. Bilgisayarı abimle ortak kullanıyorum. BIOS'u default ayarlara çekmenin ne yaptığını merak ediyorum. Acaba abimin ayarları falan gider mi?

OC veya XMP açmışsa ilk ayarına dönüyor sorun yok yani yapabilirsiniz.
 
BIOS'tan değiştirdiğiniz her ayar ilk hallerine dönüyor, BIOS değil ayarları sıfırlanıyor aslında. Bazıları BIOS sürümü de ilk versiyona döner falan diye anlayabiliyor bunu.
 
İşletim sistemi mi kurmaya çalışıyorsunuz? Bu konuda çok cevap gelmeyecektir, ayrı bir konu açıp başlığı onunla alakalı yazın kategoriyi de doğru seçip.
 
@YavuzKaanYK depolama aygıtı kaynaklı bir sıkıntı olabilir, anakartınız nedir? Boot menüsüne girip işletim sistemi kurulu olan diski seçmeyi deneyin tekrardan.
 
@YavuzKaanYK ASUS anakartlarda boot menüsü tuşu F8, PC yeniden başlarken art arda F8 basın.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı