BIOS ayarlarını nasıl bozarım ?

bugter

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben toplama pc aldırtmak için 8 senelik hurda makineyi bozmak istedim. En az 5 sefer servise gitti kimisinde yapıldı kimisinde yapılmadı. Yapılanları da ben bozmuştum anında.
Daha sonra bios ayarlarını baya karıştırdım herşeyi dısabled ve mhzleri en üst seviye yaptım. Bilgisayara bir daha görüntü gelmedi. Daha sonrada biosa şifre koydum.

Demek istediğim pc yapılabilir mi ? Umarım yapılmaz. Bi tanıdığın arkadaşı önemli bir mağazada çalışıyormuş.

Not : Arkadaşlar aileni zor durumda bırakma filan demeyin çünkü Allaha şükür maddi durumumuz yetiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Demek istediğim o kadar yaptığınız işlemler sadece 2 dakikalık bir çıkartıp tama ile düzelecektir. Şayet başka bir planınız yok ise anakarta kısa devre yaptırmayı deneyin.

Anladım. Demek istediğim o kadar yaptığınız işlemler sadece 2 dakikalık bir çıkartıp tama ile düzelecektir. Şayet başka bir planınız yok ise anakarta kısa devre yaptırmayı deneyin.

RAM'ekran kartına anakarta su döktüm kazıdım gene yapıldı.

O zaman anakarta su döktüğünüz halde yapıldıysa bir sıkıntı var demektir. Muhtemelen tamire yolladığınız yer parçaları değiştiriyordur. Size tavsiyem anakart ile anakart tepsisi arasında ki yalıtım vidalarını sökün ve öyle çalıştırın. Bozulmuyor mu? O zaman evinizde çekiç ve tornavida varsa lehimleri parçalayın. Yine mi çalışıyor? Ekran kartının yongalarını parçalayın. Ram yuvalarına darbe verin. 24 pin güç girişine kasa çalışırken su dökün ( Dikkatli!). Hala çalışıyorsa o bilgisayarı yüksek bir yerden atın. Muhtemelen uçacaktır.

Tornavidayla parçaladım gene çalıştı ve adamlar parça değişmedi. Şu an kasayı götürdüler.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı