BIOS çipi arızası

Pearl95

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar bir suredir bilgisayarim bios ekranini gectikten sonra siyah ekran veriyor ve bios ayarlari acilmiyordu. Dun gittim bi pcciye verdim kasayi. Bugun aradilar ve bios cipinin arizali oldugunu soylediler. O bios cipinin bulunmayan bir cip oldugunu bulunsa da cok masrafli ve yurtdisindan gelmesinin cok uzun surecegini soylediler.. adam en iyisi yeni bir anakart almalisiniz dedi. Simdi benim merak ettigim gercekten bir bios cipi bu kadar masrafli ve nadir bulunan bir sey midir ? Eger gercekten oyle ise gidip yeni bir anakart almaktan baska bir care yok galiba. Ha bir de ramlerden bir tanesi arizaliymis.. sanirim dunyadaki en sanssiz insanim olay ustune olay..
Tavsiyeniz nedir arkadaslar acil tavsiyenize ihtiyacim var.

Simdiden tesekkurler

Ne bakkali hocam buyuk bir yere gittim oraya verdim zaten ariza tespiti ucretsizdi. E ona guvenme buna guvenme kime guvenecegimi soyler misin o zaman ?

Bir yere gittim adam sorunun ne oldugunu bulamadi ben de buraya getirdim burasi gayet profesyonel gibi geldi bana. Bulundugum ilde yeni oldugum icin de tanidik bir yer yok ve de bilgisayarcilar hep uzakta sikinti oluyor :/

Bu arada anakartimda dual bios ozelligi varmis. Adamin dedigi gibi bios cipinde sikinti varsa pcnin diger bios cipini kullanmasi gerekmez mi ? İnternette boyle yaziyor da arastirdigim kadariyla

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı