BIOS çipi yanabilir mi?

Edit: Yeni mesajlar mesaj gönderiminden sonra yüklendi. @akt Arkadaş olmadığını belirtmiş hocam, şansınıza küsün.

Son düzenleme:
İfadeler: akt
Hocam belirli pinleri kısa devre yapmanız lazım. Yedek BIOS'a zarar verebilirsiniz. Tam anakart modelini söyler misiniz?

2 mesaj üstte anakart modelini sordum bu 1. 2, yedek BIOS olmadığını söyledim... Konuyu dikkatli okuyor musunuz?

2 mesaj üstte anakart modelini sordum bu 1. 2, yedek BIOS olmadığını söyledim...

Hocam size zahmet bir şey daha soracaktım. Bu anakartın modelleri aynı olmasına rağmen iki farklı BIOS'u var. ASUS K31ad kasamdan çıktı bu anakart ve destek sayfasında BIOS'u var. Ama aynı model anakartın destek sayfasında ki BIOS'lar farklı. Yani kasaya özel BIOS yazmışlar, ben de anakartın orijinal BIOS'unu yüklemeye çalışırken yakmıştım. EBay'dan chip alacağım şimdi anakartın modeline uygun ancak sizce bir sorun olur mu?

Çipten yana sorun olacağını zannetmiyorum, üstündeki değerlerle aynı olanı alırsanız sorun olmaz ancak içinde BIOS yüklü mü gelir onu bilemem. Bu anakartların BIOS çipi parmakla sökülebiliyor bildiğim kadarıyla. EEPROM cihazı bulursanız çip almaya gerek kalmadan sizde olan çipe tekrar BIOS yazdırabilirsiniz.

İfadeler: akt

3 ayrı yerde BIOS yazdırdım eeprom cihazıyla ancak işe yaramadı bende o yüzden sormuştum. EBay'dan BIOS yüklü olarak satılıyor.

BIOS'u nasıl yaktığımı da anlatayım. Normal yollarla BIOS yüklenmiyordu ben de USB'ye BIOS dosyalarını atıp BIOS üzerinden flashla başlayarak yapılan yöntemi denedim internette videoları vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ana BIOS giderse yedek BIOS var diye biliyorum. En azından Gigabyte anakartlarda bu şekilde.

Her modelde yok. Benim anakartım Gigabyte ama Dual BIOS desteklemiyor. Genelikle pahalı modellerde bu özellik oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…