BIOS çöktükten sonra USB ile çalışır mı?

Jex Blake

Hectopat
RAM
16gb
Ekran kartı
1660 super
Anakart
B450m s2h v2
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba Windows 11 indirdikten sonra Valorant'ta Secure Boot hatası aldığım için TPM ve Secure Boot açarken Secure Boot enable hatası verdi. Aşağıdan key menegmenttan bir şeylere bastım videoda gördüğüm gibi.
Sonra yes restart dedim.
Ardından hiç görüntü gelmedi bilgisayara.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu linkin dk 1.12'ye gelin anlayacaksınız.
BIOS pilini çıkarttım 1 dk 2 dk bekledim bir şey değişmedi.
BIOS pili ekran kartının altında 50 kere çıkar tak yaptım.
Resimde gördüğünüz tuştan bir de diğer köşede var onlara 7-10 saniye basılı tuttum.
BIOS pilsiz çalıştırdım fakat hiçbir şekilde görüntü gelmiyor.
Ne yapmalıyım?
Vatan Bilgisayar'dan aldım garantisi devam ediyor.
Götürülecek bir şey var mı?
2 gün sonra...
Bugün bilgisayarcıya gittim.
Anakartının son BIOS sürümünü başka bir bilgisayardan USB'ye at.
Onu PC ne tak BIOS'u onun üzerinden açar dedi.
Doğru mudur?
Bir arkadaşıma son sürüm F63a yı attırdım.
İçinden 4 tanesinin içinden sadece 1 tane dosyayı atmak gerekiyormuş sanırım.
O yöntem çalışır mı?
Çalışırsa 4 dosyayı da atacak mıyım?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki 1.57 saniyedeki tek dosyadan bahsediyorum.
Asıl sorum.

BIOS'u çökük ya da olmayan bilgisayara
BIOS güncellerken USB'ye attığımız aynı dosyayı attığım USB'yi takarsam açılır mı?

Yoksa nasıl açılır?

Açılması için en güncel BIOS dosyasının içinde 4 tane dosya var bunların hepsini mi atmalıyım USB'ye.
Şu an sadece videodaki tek dosyayı attım.

Son düzenleme:
@altotziki kör flash bilmeseniz ilk defa görürsünüz. Nitro 5 cihazlarda USB'e BIOS FW dosyasını atarak belli tuşlara basarak güç düğmesine basarak BIOS recovery yapabiliyorsun.

Hocam Gigaybte'tan bahsediliyor burada böyle bir çözüm burada geçerli değil.

@altotziki Kör FLASH bilmeseniz ilk defa görürsünüz. Nitro 5 cihazlarda USB'e BIOS FW dosyasını atarak belli tuşlara basarak güç düğmesine basarak BIOS Recovery yapabiliyorsun.

Yapılamaz demedim. Uğraşırken daha da büyük sorunlara yol açabilir. Arkadaşın bu konularda bilgisinin yeterli olacağını düşünmediğim için Teknik servise göndermesini önerdim.

@Mehmet Fatihcan vardır illaki kimsenin bilmediği. Yazsın yabancı kaynaklara çözer eğer yoksa söylerler. Servis illa attığı yöntem vardır, çöp etmez anakartı.

Hocam yazdıklarım okunmuyor galiba bu durumu bende yaşadım diyorum, eski konulara da bakarsanız Recep Baltaş'ın konuyu Gigabyte bildirdiğini görürsünüz anakart hiçbir şekilde sıfırlanmıyor. Yani dediğiniz teknik meseleleri bu arkadaşımızın yapabileceğini düşünmüyorum. O yüzden servis diyoruz zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı