BIOS default ayarlar sonrası görüntü gelmemesi

seobaz

Femtopat
Merhaba.

Bilgisayarı dün akşam topladım. Topladıktan sonra sıcaklık değerlerini kontrol ettiğimde, işlemcinin boşta iken sıcaklığını 55-60 bandında gördüm en ufak bir Chrome vb uygulama açtığımda ısının 70 derecelere çıkması bir sorun olduğunu düşünmeme neden oldu. Ardından forumda gördüğüm konulardaki bazı önerileri uyguladım(BIOS ayarları) ve biraz düşüş yaşandı, ancak yine anlık yükseliş devam etti. Arından D.O.C.P diye bir ayar aktif ettim PC açılırken zorluk çekti ancak açıldı. Ardından bir sıkıntı olacağını düşündüm ve BIOS'u default ayarlara getirdim ve o dakikadan beri görüntü alamıyorum.

Bu sorun ardından işlemci pili vs tüm parçaları söktüm, RAM'leri tek tek takarak denedim, onboarddan HDMI ile deneme yaptım ancak hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. BIOS'taki bir ayarla işlemcinin ya da RAM benzeri bir parçanın zarar görmesi mümkün müdür?
Ya da bunların haricinde anakartta bir sorun oluşmuş olabilir mi?

Donanımlar.
  • AMD Ryzen 5 3600X.
  • ASUS TUF Gaming Pro b450.
  • AMD 5700 XT.
  • Team t-Force Vulcan TUF Gaming alliance 32 GB 3200 MHz.
  • FSP HD700 bulk Hydro 700W 80+ Bronze.
Bu tip sorun yaşayanlar için not düşüyorum hiçbir parçada sorun yok işlemci arızalı çıktı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı