Çözüldü BIOS down yapılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emircanazik

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar, eskiden güzel bir şekilde biosdown yapabiliyordum ama şimdi yapmaya çalıştığımda dosya bulunamadı diyor.

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    53,1 KB · Görüntüleme: 62
  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    53,1 KB · Görüntüleme: 51
  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    53,1 KB · Görüntüleme: 49
Çözüm
1-İlk önce BIOS güncelememize sağ tıklayıp 7-ZIP ile çıkartıyoruz.
2-1. resimdeki dosyayı not defteri ile açıyoruz.
3-Not defteri açılınca CTRL+F ile arama sekmesini açıyoruz.
4-Oraya Bios_Verison_Check yazıyoruz.
5-Resimdeki flag=2. 2'yi silip 0 yapıyoruz.
6-Not defterini kaydedin.
İşlem bu kadar.
Bilgisayarınızın tam marka modeli nedir? Hangi sürüme downgrade yapmak istiyorsunuz. İlk aşama olarak BIOS'tan BIOS back flash ayarını açın.

Sorunu helletim sadece yanlış bölümün kodunu düzeltmişim.

Hocam tavsiyem BIOS ile ikide bir de uğraşmayın bir sürümü kullanın gitsin çok hassas bunlar kaç kez BIOS yazarak çip bozduğumu bilirim çok uğraşmayın aman diyeyim bir şey olmasın bilgisayarınıza. Allah'tan bozduğum cihazların yedek çipleri var da değiştirip kullanabiliyoruz.

Hocam tavsiyem BIOS ile ikide bir de uğraşmayın bir sürümü kullanın gitsin çok hassas bunlar kaç kez BIOS yazarak çip bozduğumu bilirim çok uğraşmayın aman diyeyim bir şey olmasın bilgisayarınıza. Allah'tan bozduğum cihazların yedek çipleri var da değiştirip kullanabiliyoruz.

Evet o sorunu bende yaşadım birxk etim BIOS'umu ve yeni bir ankart almak zorunda kaldım maalesef işim geregi birçok kez down ve up yapmam lazım anakartıma.

Evet o sorunu bende yaşadım birxk etim BIOS'umu ve yeni bir ankart almak zorunda kaldım maalesef işim geregi birçok kez down ve up yapmam lazım anakartıma.

İş deyince akan sular durur hocam. Allah kolaylık versin. Nasıl çözdüğünüzü ve cihazınızı söylerseniz aynı cihazı kullananlara rehberlik etmiş olursunuz.

1-İlk önce BIOS güncelememize sağ tıklayıp 7-ZIP ile çıkartıyoruz.
2-1. resimdeki dosyayı not defteri ile açıyoruz.
3-Not defteri açılınca CTRL+F ile arama sekmesini açıyoruz.
4-Oraya Bios_Verison_Check yazıyoruz.
5-Resimdeki flag=2. 2'yi silip 0 yapıyoruz.
6-Not defterini kaydedin.
İşlem bu kadar.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    34 KB · Görüntüleme: 43
  • 2.PNG
    2.PNG
    44,7 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar