BIOS ekranı nasıl projeksiyonda görüntülenir?

nurcan

Hectopat
Daha fazla  
Sunumum var. BIOS ayarlarını anlatacağım fakat BIOS ayarları projeksiyon da görüntülenmiyor. Laptop'da hem VGA hemde HDMI çıkışları var fakat iki türlüde Windows ekranından sonrası görüntüleniyor projeksiyonda. Bunun bir çözümü var mıdır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop BIOS ayarlarındayken Fn+ekran kombinasyonunu denediniz mi? Normalde mobil ekran kartları desteklemiyor diye biliyorum. Laptopun ekran bağlantısını kesmeniz gerekiyor harici monitörde BIOS'u görüntülemek için.

Benim sistem saat ve tarihini değiştirmem ve bir de BIOS'a şifre koyma işlemini yapmam gerekiyor. Anladığım kadarıyla buradan bunu yapmamım mümkünatı yok.

Akıllı tahtanız yok mu Laptop'u ona bağla oradan göster. Projeksiyon bir aygıt olduğundan PNP olmadığından açılırken BIOS ve boot kısmını göremiyorsunuz. Şöyle bir çözüm uygulayabilirsin akıllı tahtanız da yoksa, kamera ile video çekip BIOS'da neler yapacaksanız çekip videoyu laptop'a atın. Oradan videoyu başlatıp gösterin projeksiyonda.

Akıllı tahtanız yok mu Laptop'u ona bağla oradan göster. Projeksiyon bir aygıt olduğundan PNP olmadığından açılırken BIOS ve boot kısmını göremiyorsunuz. Şöyle bir çözüm uygulayabilirsin akıllı tahtanız da yoksa, kamera ile video çekip BIOS'da neler yapacaksanız çekip videoyu laptop'a atın. Oradan videoyu başlatıp gösterin projeksiyonda.

Birşey daha sormak istiyorum o zaman PNP nedir. Windows 10' un başlangıcında bulunmadığından mı bu şekilde olduğunu söylemek istediniz.

Video çekmek benim de aklıma geldi fakat final ödevim videoya çekmek olduğu için bunu eklemek istemedim.

Birşey daha sormak istiyorum o zaman PNP nedir?
PNP, Plug and play'dir. Tak çalıştır olan sürücü gerektirmeyen cihazlara denir. PNP özelliği taşımadığından Pre boot kısmında BIOS tanımlamadığından boot sonrası cihaz tanımlamaları yapıldığından boot sonrası aktif olmaktadır.
Video çekmek benim de aklıma geldi fakat final ödevim videoya çekmek olduğu için bunu eklemek istemedim
Dediğinden pek birşey anlamadım, ancak anladığım videoya çekip projeni teslim etmen değil mi? Eğer böyle ise projeksiyona neden ihtiyaç duyuluyor?

PNP, Plug and play'dir. Tak çalıştır olan sürücü gerektirmeyen cihazlara denir. PNP özelliği taşımadığından Pre boot kısmında BIOS tanımlamadığından boot sonrası cihaz tanımlamaları yapıldığından boot sonrası aktif olmaktadır.

Dediğinden pek birşey anlamadım, ancak anladığım videoya çekip projeni teslim etmen değil mi? Eğer böyle ise projeksiyona neden ihtiyaç duyuluyor?

Vize olarak sunumu uygulama şeklinde yapmam gerekiyor. Bu neden den dolayı projeksiyonda görüntülenmesi gerekiyor.

Vize olarak sunumu uygulama şeklinde yapmam gerekiyor. Bu nedenden dolayı projeksiyonda görüntülenmesi gerekiyor.
O zaman projeksiyon dayatmasını kim sağlıyorsa o kişi veya kişilere bu sorunu bildirin onlar gerekeni yapsınlar yapamazlarsa dediğim şekilde gösterimini yapman gerektiğini bildir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı