Çözüldü BIOS Ekranında Klavye ve Fare Çalışmaması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
S

Ssercanbor

Ziyaretçi
Başlıkta yazıldığı gibi fakat biraz daha detaylı anlatmak istiyorum. Anakart GA H81M S2PV rev.2
Bilgisayarım da SSD mevcut ama anakartın fast boot uygulamasını kullanıyordum. Aynı zamanda bilgisayarıma hız aşırtma yaptım, hiç bir sorun yoktu aylardır. Bugün elektrikler aniden gitti, geldi. BIOS hız aşırtma hatası verdi. (Asıl sorun şimdi başlıyor.) Fast boot ayarı devrede. Klavye ve fare işletim sistemi açılana kadar devre dışı. Aklıma BIOS pilini çıkarıp, sıfırlama işlemi yapmak geldi. Sorunsuz bir şekilde sıfırladım ama klavye ve fare yine çalışmıyor. Hiç bir şey yapamıyorum.

Ne yapmam gerekiyor ?

20170503_185524-1.jpg

Tam burada takılıyorum. Klavye ve fare çalışmıyor.

Arkadaşımında yaşadığı bir sıkıntıydı anakart'ın jack girişlerinde sıkıntı olabalir BİOS ve Windows tekrardan yükleme gibi kısımlarda olan bir sıkıntı .

Arkadaşımında yaşadığı bir sıkıntıydı anakart'ın jack girişlerinde sıkıntı olabalir BİOS ve Windows tekrardan yükleme gibi kısımlarda olan bir sıkıntı .

Ben hiç bir şey yapamıyorum. Güç tuşuna basıyorum, paylaştığım ekran geliyor. Klavye ve fare çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart üzerindeki diğer bağlantıları sökerek denediniz mi? ( HDD LED kablosu vs gibi )

Hayır, yarın gündüz gözü ile deneyeceğim. Sonucu yazarım.

Anakart üzerindeki diğer bağlantıları sökerek denediniz mi? ( HDD LED kablosu vs gibi )

Hiç bir değişiklik olmadı, kasanın içinden çıkan tozlar haricinde.

PS' klavye veya fare ile bu sorunu çözenler olmuş. Çözemeyenler de var... İşe yarayıp, yaramayacağı şüpheli. Eski bir bilgisayar kullanıcısı bulmam gerekiyor. İşin özü bu iş ile uğraşmamın amacı sorunun nasıl çözülebileceği hakkında bilgi sahibi olmak ve bilgilendirmek. Aksi halde yeni bir anakart almak çok kolay.

HDD ve SSD SATA bağlantı portlarını da değiştirerek denediniz mi? Dediğim yöntemde sadece Windows'un kurulu olduğu cihaz anakarta bağlı olsun. Birde Power tuşunun kablo bağlantısı geri kalan hepsini söktünüz mü? Eğer imkanınız varsa PS2 klavye veya mouse bulup deneyin.

HDD ve SSD SATA bağlantı portlarını da değiştirerek denediniz mi? Dediğim yöntemde sadece Windows'un kurulu olduğu cihaz anakarta bağlı olsun. Birde Power tuşunun kablo bağlantısı geri kalan hepsini söktünüz mü? Eğer imkanınız varsa PS2 klavye veya mouse bulup deneyin.

Uzay montaj yaptım burada. :D Dediğin gibi hepsi. Bilgisayar da hiç bir sıkıntı yok, tek bir ayar yüzünden bu kadar uğraşıyorum. Fare takılı olduğunda ışığı yanıyor sadece. Tepki vermiyor.

Sorun ÇÖZÜLDÜ.
Eski tip klavye ve fare girişi olan PS' ile sorun çözüldü.
PS/2 girişi ne diye soran olur ise... Anakart girişinin en üst kısmında bulunan yuvarlak girişler.
Şimdi temizlik zamanı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı