BIOS Ekranının Çok Geç Gelmesi

YasinCetinkaya

Kilopat
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar. Dün yeni bir bilgisayar topladım. Çalıştırdım ve gerekli yüklemeleri de yaptım. Fakat bir problem var. Belki geçer dedim fakat geçmedi. Bilgisayarın power tuşuna bastıktan sonra bir müddet siyah ekran bekliyorum ve ondan sonra BIOS ekranı geliyor. Diyeceksiniz ki bu problem nerede fakat o siyah ekrandan BIOS ekranına geçme süresi epeyce bir fazla. Windowstan da kontrol ettim. Son BIOS zamanı 35 saniye civarlarında geziyor hep. Ve BIOS arayüzü o kadar fazla takılıyor ki, mouse ile herhangi bir işlem yapamayacak derecede. Bundan bir önceki sistemim bu sisteme oranla daha düşük olmasına rağmen birkaç saniye içerisinde BIOS ekranına geliyordu. BIOS arayüzündeki takılmalar da dahil. Ve hiçbir problem yoktu. Aşağıya sistem bileşenlerini de yazacağım. Denediğim yollar ise şu şekilde arkadaşlar. BIOS'u resetledim. BIOS'u güncelledim. MSI Fast Boot'u aktif ettim. Fakat sonuçlar hala aynı. Sistem bileşenleri;
* Intel Core i9-9900K
* MSI MEG Z390 GodLike
* 16x4GB Corsair Dominator 3466MHz
* MSI RTX2080Ti Lightning Z
* Cooler Master V1200 PSU

Sorma hocam. :D Bir inceki sistemimde ASUS kullanmıştım. Zaten öyle anladım. O BIOS'taki yavaşlığı olsun, takılmaları olsun. Direkt fark ettim açıkçası. Hayır bir de farkedilmeyecek gibi de değil. 20 gün oldu alalı. Daha dün kurabildim sistemi? Elimde olsa direkt iade edeceğim ama geçti maalesef.
Gigabyte, MSI'da sorunlar yaşadım ve hala yaşıyorum. Gerçekten ASUS Anakart ta sıfır sıkıntı. Peki BIOS'a girince işlemci ısısı ne durumda?

Son düzenleyen: Moderatör:
i7 9700k ve MSI z390 tomahawk ikilisinde aynı problemleri yaşadım, boot olarak legacyde kalmış olabilir, UEFI seçip tekrar deneyebilir misiniz?

Tüm donanımları söküp dener misiniz? Sadece işlemci RAM takılı olsun. Ön panelin kablolarını dahi çıkarın, cımbız yardımıyla açın anakartı.

Şu an UEFI'de hocam. Peki BIOS arayüzünde kasmalae mevcut mu hocam sizde de?

UEFI olarak değiştirdiğimden beri takılmalar yok ama takılmalar olduğu zaman zaten mouse kullanılamaz hale geliyordu, BIOS Update bitirmem 5 saat sürdü öyle anlatayım kısaca.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı