BIOS fan ayarlarını yapamıyorum

jasonoleragg

Hectopat
Speedfan gibi birçok uygulama denedim hiçbirinde olmadı. BIOS'tan da deniyorum silent moda alıyorum gene fanlar 2100 RPM'de çalışıyor. 37 derecede 2100 RPM bence iyi değil. Nasıl düşürebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa fanları için PWM olması gerekiyor. Yoksa her zaman son hızda çalışır. Veya Molex' e bağlı ise ne kadar V alırsa ona denk gelecek hızda çalışır.
İşlemci için diyor iseniz anakartınız nedir bilmiyorum lakin genelde Manuel mod bulunuyor. Oradan kendiniz ayarlayabilirsiniz. İşlemleri tamamladıktan sonra Kaydet ve Çık yapmayı unutmayın.

Kasa fanları için PWM olması gerekiyor. Yoksa her zaman son hızda çalışır. Veya Molex'e bağlı ise ne kadar v alırsa ona denk gelecek hızda çalışır.
İşlemci için diyor iseniz anakartınız nedir bilmiyorum lakin genelde manuel mod bulunuyor. Oradan kendiniz ayarlayabilirsiniz. İşlemleri tamamladıktan sonra kaydet ve çık yapmayı unutmayın.

Anakart asusp5kpl AM-SE. Manuel nasıl kullanılıyor?
E işlemci ise CPU fan çok ses yapıyordur eğer termal macun eskiyse yenileyin sıcaklık ve ses azalır.

Termal macun yeni zaten eskiyen de o kadar ses çıkıyordu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı