Hocam benim BIOS menüme göre biraz daha detaylı o yüzden tam detayları bilmiyorum ancak temel olarak şöyle anladım. Anakarta işlemci fanı ve ekstra bir fan daha bağlı. Ancak sanırım bağlı olan 2. fan devre dışı bırakılmış.
Eki Görüntüle 618001
Bakın şurada "disable" yazıyor ve şurada da 0 RPM hızında dönüyor.
Eki Görüntüle 618002
İşlemci fanının hızını arttırmak için;
CPU fan1 fan type select bölümünden "Auto detect" yerine orada "silent, Turbo" gibi seçenekler olması gerekiyor. Turbo ayarını seçip F10 ile kaydedip çıktıktan sonra tekrar BIOS menünüze girin ve fan RPM hızınıza bakın. Şu an 1741 RPM hızında dönüyor. Muhtemelen artış gösterecektir. Seçenekler kendi BIOS menümde "silent, Turbo" olduğu için örnek verdim sizde farklı olabilir ancak görevleri aynıdır sizin seçeneklerinizde bulunan en hızlı olanı seçmelisiniz. Yani nasıl çalışmasını istiyor iseniz onu.
Bir de işlemci fanı hızını ayarladıktan sonra şu SYS fan seçeneğine de bir bakın derim. Kasanızı kontrol edin o 2. fannın dönüp dönmediğini kontrol etmenizi öneririm. Orada ki "disable" ayarını "enable" yapıp bir bakın bakalım düzelecek mi? Bilgilendirirseniz sevinirim kolay gelsin.
Edit: Hocam bir dakika yanlış anlamışım Smart fan controlmüş o. İnternetten bakayım Smart fan Control neymiş diye ama bence Smart fan Control "disable" yapıp, dediğim ayarı da Turbo'ya çekeceksiniz.
Edit2: Tamam hocam çözdüm. Şu an işlemci fanı akıllı kontrolde. Yani sıcaklığına göre azalıp çoğalıyor. 0.1 saniye de sıcaklığa göre kendi hızını düşürüp, artırıyor. 4 Level olarak ayarlanmış. En yüksek de %100 ayarda çalıştırıyor. Bu quell and quiet ayarı ile aynı mantık. Ama dediğim gibi eğer fan hızınızı yükseltöek istiyor iseniz "Smart fan Control" disable yapıp "Auto detect" olan yeri de "Turbo" gibi en yüksek seçeneği seçmelisiniz.