BIOS Flash Programlama

Update sonrası kısa süreli otomatik kapanır ve o sırada müdehale etmemeniz lazım zaten. O an kapandığı için açmaya çalıştıysanız sorun olur.
Bunu da etmediyseniz beta BIOS ise mümkün olabilir. O da değil diyorsanız araştırlması lazım neden olduğu. Garantiye gitmiş zaten merak etmeyin düzeltilir sadece BIOS kaynaklıysa.
 
Öncelikle selamlar. Dell 5521 laptop var,kardeşim kullanıyor evde. Uzun süredir tek bip sorunu varmış. Laptopı çalıştırmak isterken hata veriyor ve bir kaç denemeden sonra açılabiliyor.Şu sıralar 10-20 keze kadar çıkmış.Videolardan izlediğim kadarıyla LA-9101P kısa devre sorunu var ya da bios chipi yeniden programlanarak sorun çözülüyor. Teknik olarak olaya hakim değilim ama Hint ve ingilizce videolardan anladığım bu. 3521 ve 5521 anakartları aynı. Bios chipi çıkarılabiliyor. Sizce flash yaparak sorun çözülür mü? Fikir belirten herkese şimdiden çok teşekkür ederim:)
 
Hocam selam, halen bu hobiyle ilgileniyor musunuz aradan 2 yıl geçmiş. Benim bi anakart problemim var da bana yardımcı olabilir misiniz rica etsem. @swatcyp
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı