BIOS flashback butonu takılı kalıyor

eckhoff

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar,

Yakın zaman içerisinde bir siteden hazır sistem aldım. Firma çalışanları montajı yaptıkları sıra BIOS flashback butonunu I/O Shield'a taktırıp yamultmuşlar. Bilgisayarı aldığım gün geceye kadar kullandım. 1-2 kere mouse klavye kontrolleri gitti. Bir kere gitti kapattım açtım, bir daha olunca tekrar kapat aç yapıp sorunu araştıracaktım fakat bilgisayarı bir daha açamadım. Kasanın içine bir baktım FLBK_LED yanıp sönüyor. Kasanın arkasına baktım Flashback butonu yamuk ve basılı takılı kalmış, ileri ve geri hareket etmiyor. LED yanıp sönüyor ve PSU'dan klik sesi geliyor. Kasaya fanlara vesaire hiçbir şeye güç gelmiyor. PSU kendini korumaya almış. Anakart kasaya fazla yakın ve kablolama çok karışık ve kötü.

Kısacası sizlere sorum; Bilgisayarı kapatırken Windows kapanma ekranı geldi ve 1-2 saniye içerisinde şak diye kapandı. Anakartın ve bilgisayarın bu durumu diğer bileşenlere gözle görülür veya görülmeyen bir zarar vermiş midir? Performans düşüşü yaşatacak bir duruma sokmuş mudur?

Konu başlığı "BIOS Flashback Butonunun Takılı Kalması ve Bilgisayarın Açılmaması" idi fakat yazım denetimi değiştirmiş.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı