Evet Asus anakartlarda bu problemi yaşayanlar olmuş.
Bu konuya baktınız mı bilmiyorum ama tam olarak çözüm olmasa da birkaç önleyici geçici çözümler önerilmiş:
Bios Flbk flash code?
Bu olay genellikle Windows Update'den sonra oluyormuş. Asus BIOS ve TPM (Güvenilir Platform Modülü) ile alakalı bir uyumluluk problemi var deniyor.
Aynı sizin yaptığınız gibi PSU'yu kapat aç yaparak düzeltilebiliyor ama sürekli uğraştırıyor.
Yüksek ihtimalle böyle bir şey yoktur ama yine de Flash BIOS butonu ve I/O shield birbiriyle herhangi bir fiziksel temasta mı diye bir bakın. Bu metal parça, butonu sıkıştırıyor olabilir denmiş.
I/O shield'dan kastım:
Eki Görüntüle 2463515
Bir diğer çözüm ise BIOS'ta S4+S5 uyku modunu açmakmış. Bu sayede sürekli PSU kapat aç yapmadan ve BIOS Flashback yanıp sönmesi yaşamadan PC'yi açılabiliyormuş.
Anakartı garantiye verin demişler son olarak. Garantide arızalı bulunup değişimi kararı çıkan bir senaryo var mı bilmiyorum ancak bu konu özelinde Asus'un iadeyi kabul etmediği durumlar olmuş.
Hatta biraz daha ileri giden arkadaşlar olmuş, adam direkt Flashback butonunu söktürmüş ve problem düzelmiş.
Eki Görüntüle 2463508
Kaynak:
BIOS Flashback LED blinking, and PC not starting, no boot