Çözüldü BIOS güncelledikten sonra PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

herrschneider

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Bilgisayarıma hız aşırtma ve çeşitli ayarlar yapmak için öncesinde BIOS sürümümü güncellemek istedim. ASUS Prime B450 MK2 anakartımın güncel BIOS sürücüsünü kendi sitesinden indirip yükledim fakat yüklemeden sonra Windows açılırken yüklediğim fotoğraftaki hatayı alıyorum. Biraz kurcaladım fakat düzeltmedim. Format denedim fakat o zaman da farklı bir mavi ekran hatası veriyor. İşletim sistemim Windows 11. Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

Dosya Ekleri

• IMG_0324.jpeg
    IMG_0324.jpeg
    145,8 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_0325.jpeg
    IMG_0325.jpeg
    238,9 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_0326.jpeg
    IMG_0326.jpeg
    131,6 KB · Görüntüleme: 68
Çözüm
Boot option 1 ve Boot option 2 için hepsini sil.
Launcs CSM disable. Sonra Save yap ve BIOS'tan çık.
Rufus ile Win 11 ISO dosyasını UEFI-GPT olarak yazdır ve boot et. Gelişmeleri bildir.
Kanka Secure Boot yazan yeri UEFI yapsana boot-Secure Boot-"burada göreceksin". Dene ondan sonra geri dön olmazsa bir yöntem daha var.

1750940028088.png

OS type da UEFI olması lazım.

BIOS'a girdikten sonra F5 yani ayarları default yapın.

Zaten BIOS güncellendiğinde her zaman default olarak gelir. Daha önceden yapılan değişiklikler gider.

Kanka Secure Boot yazan yeri UEFI yapsana boot-Secure Boot-"burada göreceksin". Dene ondan sonra geri dön olmazsa bir yöntem daha var.

Eki Görüntüle 2521040

OS type da UEFI olması lazım.

Zaten BIOS güncellendiğinde her zaman default olarak gelir. Daha önceden yapılan değişiklikler gider.

2. resimde fark ettiysen D.O.C.P. Profile 1 olarak gözüküyor yani ayarlarla oynanmış

2. resimde fark ettiysen D.O.C.p. Profile 1 olarak gözüküyor yani ayarlarla oynanmış.

Onu bende gördüm ama sonradan yaptığnı öngördüm, zira DOCP açmasının nedeni açıklamasındaki ben overclock yapmak için tabirinden sonra gerçekleşti muhtemelen.

BIOS'a girip restore default save yap. BIOS'ta boot kısmında ilk sırada Windows boot manager olsun.
Hocam öyle zaten şuan ilk sırada windows boot manager var ve resetleyip denedim. Halen aynı hatayı alıyorum
Onu bende gördüm ama sonradan yaptığnı öngördüm, zira DOCP açmasının nedeni açıklamasındaki ben overclock yapmak için tabirinden sonra gerçekleşti muhtemelen.
hocam maalesef senin dediğin de olmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı