BIOS güncelleme FPS farkı yaratır mı?

Arifcocops

Centipat
Arkadaşlar bugün sistemi aldım. Ekran kartı güncelledim. Gigabyte B450M S2H anakartın BIOS'unu F41 sürümüne güncellemeye gerek var mı? R5 2600 kullanıyorum. Güncellersem FPS artışı olur mu? Ve son olarak RAM MHz değerlerine nereden bakarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemeleri sistemin stabilitesini artırır, hatalar varsa onu düzeltir. FPS artışına etki etmez genel olarak. Çok nadir FPS'ye etki eder o da CPU hızıyla ilgili optimizasyon sorunları varsa onları gidermek için güncelleme çıkardıklarında az da olsa etki eder.

Bios sürümüm f41. F50 ye güncellemeye gerek var mı ? Ram mhz değerim ise 2138 normalde 3000. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çoğunlukla etki etmez ama nadiren de olsa BIOS notlarında işte X oyununa optimize edildi, X oyununda bulunan işlemci hataları düzeltildi gibi ibareler var o zaman olabilir.
CPU frekans artışı ve optimize dışında etki eden birşey olmaz.

RAM hızına BIOS üzerinden veyahut üçüncü parti bir yazılım ile bakabilirsin.

Bir problem yaşıyorsan güncellemen iyi olur. Aynı anakartı kullanıyorum, yaşadığım problemler ve BIOS güncellemenin çözdüğü sorunları anlatayım. XMP açtığımda 3000 MHz'de monitör kapanıyor kasa çalışıyordu, 2933 MHz'ye çekerek düzeltiyordum ama BIOS'u F50 sürümüne yükseltince düzeldi, şuan 3000 MHz'de sorunsuz kullanıyorum. Ek olarak RAM takviyesi yapmıştım Dual Channel için F41 sürüm yüklüyken, yeni RAM'i taktığımda FPS yüksek olmasına rağmen her oyunda takılma sorunları yaşıyordum. F50 sürümü bu problemimi de çözdü.

Bir problem yaşıyorsan güncellemen iyi olur. Aynı anakartı kullanıyorum, yaşadığım problemler ve BIOS güncellemenin çözdüğü sorunları anlatayım. XMP açtığımda 3000 MHz'de monitör kapanıyor kasa çalışıyordu, 2933 MHz'ye çekerek düzeltiyordum ama BIOS'u F50 sürümüne yükseltince düzeldi, şuan 3000 MHz'de sorunsuz kullanıyorum. Ek olarak RAM takviyesi yapmıştım Dual Channel için F41 sürüm yüklüyken, yeni RAM'i taktığımda FPS yüksek olmasına rağmen her oyunda takılma sorunları yaşıyordum. F50 sürümü bu problemimi de çözdü.
Mhz değerini 3000'e çektiğimde hiç bir şey olmadı kullanıyorum. Pazartesi günü bios güncelleyeceğim. Sizce bir bilgili kişiye mi yoksa kendim güncelleyeyim mi ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı