BIOS güncelleme sonrası "BIOS has been reset" uyarısı

H81M Plus benim anakart.
Kardeş Jumper'i çıkartıp yeniden taktınmı sen?
Jumper'ı çıkartıp takarak BIOS'u resetle. Devam ederse anakart tam modelini ve mevcut BIOS sürümünü de belirt.
Hocam, anakartta Jumper yok. İnternette araştırdım ve BİOS pilinin altındaki çubuğu kısa devre yapın dediler. Onu da yaptım Yine aynı sonuç. İzlediğim video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini çıkartıp 10 dk bekleyip tekrardan takın. Bu şekilde de BIOS'u resetleyebilirsin. Sorun halen devam ederse beta da olsa güncel BIOS sürümüne yükseltin.
Beta olunca hiç bir oyun açmıyor. Denedim.
BIOS pilini çıkartıp 10 dk bekleyip tekrardan takın. Bu şekilde de BIOS'u resetleyebilirsin. Sorun halen devam ederse beta da olsa güncel BIOS sürümüne yükseltin.
Sorun hala devam ediyor. Başka bir yolu yok mu?
@Recep Baltaş
Lütfen başka bir seçenek yok mu?
@Recep Baltaş Abi yardım et.

PSU sorunu olabilir. Başka bir PSU ile deneyebilirsiniz.
Recep bey benimde buna benzer sorunum var. Baka bilirmisiniz?Konu açtım bununla ilgili ancak doğru düzgün yardım alamıyorum.

@THE_MILLER Daha önce denedim. Oyun oynarken hatasız olarak kilitlenme oluyor. Klavye ve mouse gidip geliyor. Reset atana kadar öylece kalıyor bilgisayar. İşte bu sorunda ondan oldu. Betadan eski sürüme geçirince böyle oldu. Bilgisayar her açıldığında BİOS ekranı geliyor. Resimdeki gibi. Artık son zamanlarda pc geç açılır duruma geldi.
@THE_MILLER Bakarmısınız?
@Mert Siz yardımcı olurmusunuz?

Son düzenleme:
Beta BIOS'u değil, normal BIOS'u bile birkaç ay geçip sorun olmadığı kesinleşene kadar yüklemeyi önermiyorum. Normal BIOS sürümlerinden en güncelini bulun ve kurun. En günceli 1 aydan kısa bir süre önce paylaşıldıysa bir önceki sürümü kurun.

Şu an kullandığım Beta olmayan güncel sürüm. Ama bilgisayar her açıldığında böyle bir şey geliyor. Onu çözmek istiyorum. Düzgün okumadınız galiba. Oraya yazdım. Beta sürümden eskisine çektim diye. Yani en güncel sürüm beta bende bir eski sürümü yani daha önceden de kullandığım sürümü kullanıyorum. Şimdide Bilgisayar her açıldığında böyle bir ekran geliyor.

Evet, okudum ama okuduğumu anlamamışım, kusura bakmayın. CMOS sıfırlarsanız düzelecektir. Anakartınız için CMOS sıfırlamanın nasıl yapılacağını anakartın sitesinde bulabilirsiniz. Orada yoksa Google'da kesin çıkar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı