Çözüldü BIOS Güncelleme Sonrası Klavye Çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
14
Yer
Türkiye/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1521878528
RAM'imi yükselttikten sonra elim değmişken BIOS yükseltmesi yapmak istedim. BIOS güncellemesi sonrasında bu hatayı verdi. Önceki BIOS güncellemesinden sonra da bu hatayı almıştım ancak o zaman, BIOS menüsüne girip "Fast Boot" ayarımı kapatmıştım ve düzelmişti. Ancak şimdi BIOS menüsüne girmeye çalıştığımda klavyenin çalışmadığını fark ettim. Cooler Master Masterkeys Lite L kullanıyorum, ışıkları çalışıyor ama Caps Lock ışıkları ve tuşları çalışmıyor. Başka klavyede ile de denedim ancak yine de çalışmadı. Hal böyle olunca tıkandım. Klavye çalışmadan nasıl BIOS'a girerim ya da nasıl klavyeyi çalıştırabilirim?

Teşekkürler.

IMG_20190118_134930-2976x1680.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS pilini çıkartıp 2-3 dakika bekleyip geri takın. Çalışacaktır hocam ben böyle yapıyorum daha doğrusu.
Tüm USB donanımları çıkarıp sadece klavye ile ve PS2 arayüzünün yanındaki USB portlarını kullanarak deneyebilirsiniz, Hiçbir USB cihaz takmadan Boot etmeyi deneyebilirsin, klavye bağlayın uyarısı verince klavyeyi bağlamayı deneyebilirsin. Sistemi bir de işlemci+1 slot bellek takılı olarak HDD/SSD cihazlar bağlı olmadan (Barebone) Boot etmeyi deneyebilirsin. Erişmek mümkünse PS2 dönüştürücü veya klavye denenebilir.

BIOS pili çıkardıktan birkaç dakika sonra pili tekrar taktım ancak bu sefer PC hiç açılmadı. Tartının pilini takıp anakarta taktım, bu sefer PC çalıştı :D Sanırım BIOS pili bitmiş diyeceğim ama tartıda çalıştı bu da işin ilginç tarafı. Teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı