BIOS güncelleme sonrası R7 240 PC sürekli restart atıyor

GhostDK

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba.

Öncelikle sistem parçalarımdan bahsedeyim.
İşlemci: i3 7100.
Anakart: MSI H270 Gaming m3.
RAM: Kingston HyperX Fury 8 GB 2666 MHz.
Ekran kartı: AMD R7 240.
SSD: Adata Legend 700.
Güç kaynağı: Rampage RMP-600

Sistemdeki işlemci ve anakartımı güncelledim. İşlemciyi i3 12100F anakartı ise MSI H610M-G modelini aldım.
Sistemi topladım ve çalıştırdım sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Sonra ise BIOS güncellemesi yaptım %100 olup tamamlandıktan sonra restart atmaya başladı. Sürekli restart atıyor 1 saniye fanlar dönüyor 1 saniye durup tekrar tekrar bu işlemi tekrar ediyor. Anakartın garantisi olduğu için servise gönderdim ve çalıştığını söylediler. Elime ulaşınca takıp çalıştırdım fakat sorun yine aynı şekilde devam ediyordu. Bilgisayarcıya gittim anakart ve işlemciyi test etmesi için çalışıyor bir sıkıntı yok. Ancak parçalarım eski anakartımda sorunsuz bir şekilde çalışıyor olmasına rağmen yeni anakartta sürekli restart atıyor ve görüntü alamıyorum. Sorunumu çözmem için yardımcı olursanız sevinirim.

BIOS reset atıp daha eski bir sürümünü kurarsanız bence sorun düzelecektir.
Psumdan şüphelendiğim için yeni psu aldım ama hala aynı.
Birde şu durumu fark ettim ekran kartımı çıkarıp çalıştırdığımda fanlar sıkıntısız dönüyor ama işlemcim f olduğu için görüntü alamıyorum.Büyük ihtimalle açılıyor ekran kartsız pc.
Ama ekran kartım eski anakartımda çalışıyor.
Burayı tam olarak anlamış değilim.

Sizin dediğiniz yöntemi yapmam için pcnin açık olması lazım galiba ama elimdeki parçalarla asla açılmıyor.

Açılmadan yapacağım bir işlemse nasıl yapılacağını anlatırsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…