BIOS güncellemek gerekli mi?

O yüzden mi geçen yıl çoğu teknoloji sitesi BIOS güncelleyin diye çağrı yaptı? Gün geçtikçe bir sürü yeni virüs patlak veriyor. BIOS bilgisayarın en önemli yerlerinden bir tanesidir. 2 dakika güncelleyince ölmezsiniz.
Hangi teknoloji şirketleri böyle bir açıklama yaptı kanıtını atar mısın?

Son düzenleme:
Hangi teknoloji şirketleri böyle bir açıklama yaptı kanıtını atar mısın?
Ben şirket demedim, site dedim. Şunları doğru okuyun. Technopatın sitesinde de yayınlamışlardı geçen yıl. Ayrıca BIOS sadece güvenlik için güncellenmiyor. Sistem kararlılığı, yeni parçalara ve sisteme uyumluluk için de BIOS güncellenmesi gerekiyor. Üreticilerin Windows 11 için BIOS güncellemesi yayınlamaları şu anki en iyi örnektir.

Son düzenleme:
Bu lenovoyu ilgilendirir.
Bu sonuç olarak bir BIOS sorunudur. Kanıt istediniz, ben de attım. Bu marka Asus veya Acer gibi markalar da olabilirdi. Sonuç olarak açıklar BIOS'ta bulundu, ve güncellemeler ile çözüldü. BIOS güncellemesinin önemini gösteren bir faktör budur. 2.olarak diğer cevabımda da belirttiğim gibi yeni işletim sistemleriyle uyumluluk için ve yeni parçalar ile uyumluluk için de güncellemek şarttır. Sonuç olarak BIOS sürekli karıştırılabilecek bir yer değil, her insan da içinden anlayamaz. Sizin dediğiniz çalışıyorsa elleme mantığı ile ilerlersek, bugün Windows hatta ekran kartı vb. gibi önemli parçaların sürücülerinin güncellemelerini bile yapmamamız lazımdı.

Artık mümkünse yanlış cevabınızı kabul edip konuyu kapatın, kanıtımı attım, güncellemelerin önemini anlattım. Her insan gibi benim de dinlenmem lazım, siz isterseniz çok ünlü BIOS uzmanları ile görüşüp güncellemelerin önemini daha da çok araştırabilirsiniz. Fakat ben uyumaya gidiyorum, iyi forumlar.

BIOS güncellemeniz şart değil PC'de sorun yoksa normal çalışıyorsa güncellemek şart değil eğer BIOS'la ilgili bir sorun olursa güncelleyebilirsiniz ben bilgisayarı 2021 de aldım BIOS'u bir kere bile güncellemedim :) hala 2021 BIOS'unda duruyor PC.
Bir şey çalışıyorsa ellemeyeyim kafasındayım hocam ben. Herhangi bir sorun hissetmediğim sürece BIOS güncellemiyorum, elektrik vs. gitme ihtimaline karşı. Sorun olduğunda ise mecburiyetten korka korka güncelliyorum.
Bu cevaplar sizin için de geçerli arkadaşlar. Madem çalışıyorsa ellemeyin mantığındasınız, hiçbir sürücüyü güncellemeyin, Windows Update kullanmayın ve yeni işletim sistemlerine geçmeyin. Hatta eskilere gidip Windows 95 kullanın. Sonuçta çalışıyor sizin mantığınıza göre.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı