BIOS güncellemesi gerekli mi?

n1njaa21

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, MSI MPG B550 Gaming Plus anakartini kullanıyorum. BIOS'u guncellemek istiyorum faydasi olur mu ne gibi olur?
İndirecegim surum en son cikmis ama beta surumu indirsem bir sorun cikmaz değil mi?

Beta da teknik sıkıntılar olabilir.

Beta da teknik sıkıntılar olabilir.
Ne gibi bir teknik sıkıntı?
Bende beta sürüm kullanıyorum ama bir sorun olmuyor, adece bir kere Secure Boot problemi yaşadım 1-2 gün içinde yeni BIOS sürümü yayınladı Gigabyte.

Ekran Alıntısı.PNG

Zaten beta sürümlerde sorun olduğunda hemen siteden çekerler sürümü.
Özellikle yayınlanmasının üzerinden 2-3 ay geçtiyse o sürüm büyük oranda stabil demektir.
Kaldı ki arkadaşın anakartında BIOS flashback mevcut.
olur da bir problem olursa eski sürüme düşürebilir her durumda.
Ekran Alıntısı 2.PNG

Merhaba, MSI MPG B550 Gaming Plus anakartini kullanıyorum. BIOS'u guncellemek istiyorum faydasi olur mu ne gibi olur?
İndirecegim surum en son cikmis ama beta surumu indirsem bir sorun cikmaz değil mi?
@n1njaa21 Çıkarsa bile sende de bendeki gibi bios flahback var hiçbir sıkıntı olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios flashback anakartın biosunun bozulduğu (brick )ya da anakarta bios güncellemesi yapılamaması gibi durumlarda kullanılır ve genelde bios çipi bozulmadığı sürece anakartı kurtarır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı