BIOS güncellemesi sonrası error 15 hatası

Makaleler
5
Yer
İstanbul, Avcılar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayar: Asus GTX 1060 6 GB Dual White GPU, Intel i7 3770s CPU, Gigabyte 240 GB SSD, H61M-K mainboard, Corsair 550W PSU, 500+500 5200+7200 RPM HDD

Ekipmanlarım: Havit GK52 Mikrofon, MS1002 Mouse, Blic T60 Klavye, Fuxi H3 Kulaklık

Telefon: S8 (dreamlte) & Redmi Note 9 (merlinx)
Meslek
Öğrenci
@Bios uygulamasından BIOS güncellemesi yaptım ama dosya attım. Yeniden başlattım ve fotoğraftaki hatayı verdi. Ama olmuş güncelleme eminim. Ne yapmalıyım? Anakartım GA-945GCM-S2L. Güncelleme sürümü F8D ve bilgisayarım 8.1

@Yener K. @Recep Baltaş hocalarım yardım edebileceğinizi düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• 20221029_135613.jpg
    20221029_135613.jpg
    152,4 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Çözüm
Tekrar basıp bırakın. Daha sonra deneyin.

Hocam bastım tuşa elektrik varken (Diğer işlemleri yaptım)

Hocam yine aynı hatayı veriyor @573664 hocamın dediğini deneyeceğim. Ama görüntü geldi. Ve BIOS çalışıyor.

Sorunu çözdüm. Ben BIOS güncellemesi yapınca ayarlarım gitmiş. BIOS'ta boot sırasında 1. sıraya boş diskimi koymuş. Kusura bakmayın boş uğraştırdım. İyi Sosyaller.
Linux falan mı kullanıyorsunuz? Güncelleme sonrası BIOS resetleme gerekebilir. Resetleyip deneyebilirsiniz.

Linux falan mı kullanıyorsunuz? Güncelleme sonrası BIOS resetleme gerekebilir. Resetleyip deneyebilirsiniz.
Yok hocam 8.1.

Böyle bir hata ile karşılaşırsanız endişelenmeyin. Çözmesi basit bir hatadır. Bunun için bize Windows kurulum CD'si veya USB'si gerekiyor.
  1. Cd/Usb'yi bilgisayarınıza takın.
  2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  3. Boot menüyü açın.(eğer boot tuşunu bilmiyorsanız internette anakartınızı veya laptop modelinizi girerek boot tuşunu bulun)
  4. Biraz bekledikten sonra karşınıza Windows yükleme ekranı gelecektir. Burada sol altta bulunan 'bilgisayarınızı onarın'a basın.
  5. Gelen ekrandan 'sorun Gider'e basın ardından 'gelişmiş seçenekler' ve sonra komut istemcisini açın.
  6. Karşınıza komut istemcisi çıkacaktır. Buraya 'bootrec /fixmbr' yazıp enter tuşuna basın.
  7. Exit yazarak komut istemcisinden çıkın.
  8. "Windows'a devam et"e bastıktan sonra Windows normal bir şekilde açılacaktır.
Not: Alıntıdır.

@Yener K. hocam görüntü gelmiyor yaptıklarımı anlatayım:

BIOS pilini çıkarmaya çalıştım.
Çıkartmadım.
Yanlışlıkla üstünde Gigabyte yazan bı metal dikdörtgen şeyi oynattım.
Kabloyu falan taktım çalıştırdım.
Sonra HDMI kablosunu takmamışım taktım ve görüntü gelmedi.

Böyle bir hata ile karşılaşırsanız endişelenmeyin. Çözmesi basit bir hatadır. Bunun için bize Windows kurulum CD'si veya USB'si gerekiyor.
  1. Cd/Usb'yi bilgisayarınıza takın.
  2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  3. Boot menüyü açın.(eğer boot tuşunu bilmiyorsanız internette anakartınızı veya laptop modelinizi girerek boot tuşunu bulun)
  4. Biraz bekledikten sonra karşınıza Windows yükleme ekranı gelecektir. Burada sol altta bulunan 'bilgisayarınızı onarın'a basın.
  5. Gelen ekrandan 'sorun Gider'e basın ardından 'gelişmiş seçenekler' ve sonra komut istemcisini açın.
  6. Karşınıza komut istemcisi çıkacaktır. Buraya 'bootrec /fixmbr' yazıp enter tuşuna basın.
  7. Exit yazarak komut istemcisinden çıkın.
  8. "Windows'a devam et"e bastıktan sonra Windows normal bir şekilde açılacaktır.
Not: Alıntıdır.
Hocam deneyeceğim şuan bilgisayar sorun çıkardı da görüntü gelmiyor.

Galiba Güney Köprü blogunu oynatmışsınız. Fişten çekin ve açma kapama düğmesine basın bırakın. Daha sonra tekrar deneyiniz.

Galiba Güney Köprü blogunu oynatmışsınız. Fişten çekin ve açma kapama düğmesine basın bırakın. Daha sonra tekrar deneyiniz.
Hocam açma kapama tuşuna bastım elektrik vermeden elektrik çıktı içinden azcık yani minicik oynama oldu kasada. Şimdi açayım mı normal şekilde?

Blokla ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum fakat BIOS pilini çıkarmaya çalışırken başka bir sorun olduysa onu bilemeyiz tabii. En güzeli BIOS pilini sağlam şekilde çıkarıp resetlemek. Muhtemelen görüntü gelecektir.

Hocam bastım tuşa elektrik varken (Diğer işlemleri yaptım)

Hocam yine aynı hatayı veriyor @573664 hocamın dediğini deneyeceğim. Ama görüntü geldi. Ve BIOS çalışıyor.

Sorunu çözdüm. Ben BIOS güncellemesi yapınca ayarlarım gitmiş. BIOS'ta boot sırasında 1. sıraya boş diskimi koymuş. Kusura bakmayın boş uğraştırdım. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı