BIOS güncellemesi sonrası işlemci çalışmıyor

HeilTurk

Kilopat
Katılım
2 Temmuz 2019
Mesajlar
75
Merhaba, BIOS'u güncelledikten sonra işlemcim çalışmamaya başladı. Önce anakart arızalandı zannedip flash BIOS yaptım ama anakart CPU LED ışığının yandığını fark ettim. Hemen farklı bir işlemci bulup sistemi test ettim sistem sorunsuz çalıştı. Sizce BIOS güncellemesinde ne yaşamış olabilir bu işlemci?

MSI B450 Tomahawk Max.
Ryzen 5 3600 işlemci.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bugüne kadar her BIOS yeni sürümü çıktığında, beta bile olsa hep güncelledim ve bir sorunla karşılaşmadım. Bence sorununuz BIOS ile alakalı değil, olsa anakart üreticisi hotfix yayınlar.
 
Hocam garanti var 1 yıl oldu alalı hepsiburadanın kendisinden almıştım garanti olarak nereye göndereceğimi bilmiyorum.
Kutunun içindeki garanti belgesinde yazar hangi servise göndereceğiniz. Önce o firmanın telefon numarasını bulup arayın size kargo kodu vereceklerdir. Cihazı o kodla üstünde isim adres vs ve sorunu anlatan bir kağıdı koyup yollayın.
 
Bugüne kadar her BIOS yeni sürümü çıktığında, beta bile olsa hep güncelledim ve bir sorunla karşılaşmadım. Bence sorununuz BIOS ile alakalı değil, olsa anakart üreticisi hotfix yayınlar.
Hocam snowman t6 ultra takılıydı birde onu çıkartıp stok fanını taktım olabilir mi ? Ama ben bu işlemi yapmadan önce zaten yine açılmıyordu.
 
İşlemciyi farklı bir anakartta denediğimde de çalışmadı ama farklı bir işşemciyi anakartıma taktığımda sorunsuz çalıştı.
 
Ondan da olabilir.

Biosu güncellediğinizde sistem bir kerede olsa sorunsuz açıldı mı?
Hocam sabah kalktım pc normal çalışırken bir mavi ekran hatası aldım, önceki gün bios update yapmıştım dedim heralde stabil çalıştırmadı eski biosuma döneyim dedim normalde hep yaptığım bir olay hiç böyle olmamıştı bios güncellerim beğenmezsem stabil versiyonuma dönerdim yani neyse update ettim sonrasında pc çalıştı ama ne ekrana ne klavye yada mouse a güç gelmedi olay tam olarak böyle.
O halde işlemciniz sorunludur.
Onu biliyorum hocam sorun bios update sonrası olması bios update öncesi dcs world de çok akıcı takılıyordum.
 
Bende sistem hiç güç dahi almıyordu. Ama sorun işlemci olduğu kesin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…