Çözüldü BIOS güncellemesi sonrası mavi ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

hasan441

Zeptopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1q2PgQQlKHFM-Yo5Xu3wvZC2qgsoexApf/view?usp=sharing
Anakart
B650M S2H
İşlemci
AMD RYZEN 8700F
Merhaba. Arkadaşlar bilgisayarım mavi ekran veriyordu. Minidump dosyalarına baktığımda ve verdiği hatayı araştırdığımda BIOS güncellemem gerektiğini öğrendim ve güncelledikten sonra sürekli mavi ekran veriyor yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

USB bellekle temiz kurulum yaptınız mı?
Yanlış BIOS'u yüklemiş olabilir misiniz?
Bu modelin 3 farklı revizyonu var siz ona dikkat ettiniz mi?
Anakartın Q-flash özelliği var oradan da tekrar güncelleme yapabilirsiniz eğer BIOS'a giremiyorsanız.
Minidump raporundan anlamam ama dediğim sorundan kaynaklı mavi ekran alanı gördüm.

Windows Update varsa yapın.
Rehberi uygulayın.
MemTest86 ile bellek testi yapıp sonucu paylaşın.
Güvenli modda DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurun.
Chipset sürücüsünü güncelleyin.

Bunları yaptıktan sonra gelişmeleri bildirin.

Son düzenleme:
Hayır ona dikkat etmedim. En güncel olan BIOS versiyonu hangisi ise ona güncelleştirdim. F36a versiyonu oda. Ve şunu da Bur'da belirtmek isterim. Chatgtp minudump dosyalarını analiz ettirdiğimde bu sonuca vardı.
  • tüm BSoD'lar aynı hata kodundan geliyor (0XF INVALID_AFFINITY_SET).
  • Bu %90 ihtimalle sürücü uyumsuzluğu / chipset – ekran kartı – depolama sürücüleri kaynaklı.
Ve burada tam olarak yaşadığım sorunu özetlemek isterim.
İlk mavi ekran hatası almaya başlamamım sebebi RAM hız artışı yapmamdan kaynaklandı.
Bu sorunu hız artışını geri alarak ve format atıp BIOS sıfırlayarak çözdüm sanmıştım.
Ama 1-2 haftada birçok nadirende olsa mavi ekran almaya devam ettim ve bu beni rahatsız etti. En son hata aldığım minidump dosyalarını kontrol ettiğimde BIOS güncellenmesi öneriliyordu bende bu şekilde güncelleme yaptım ama mavi ekran almam daha sık arttı 10-60 dakikada bir mavi ekran alıyorum ve aldığım tüm mavi ekran dosyalarını chatgtp analiz ettirdiğimde üsteki belirttiğim sonucu verdi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yukarıda yazdığımı tek tek yapıp gelişmeleri bildirin.

Merhaba. Memtest86 yaptım ve ramler'de bir sorun ile karşılaşmadım.
BIOS Güncel Gözüküyor. Windows Update'lerin Hepsini Yaptım.

Merhaba. MemTest86 yaptım ve RAM'ler'de bir sorun ile karşılaşmadım.
BIOS Güncel Gözüküyor. Windows Update'lerin Hepsini Yaptım.

Sonuçları paylaşın. Diğer dediklerimin hepsini de yapıp gelişmeleri bildirin hocam.

Merhaba. DDU İle Ekran Kartını Sıfırladım. Ve BIOS Tekrar Güncelledim. Bir İşim Çıktığı İcin Bilgisayar Başında Kalamadım Lakin 4 Saatir Bilgisayar Acık Bıraktım Ve Şuana Kadar Mavi Ekran Vermediğini Bellirtmek İstedim. En Kısa Sürede Memtest86 Yapıp Buraya Sonuçlarını Ekleyeceğim.

Merhabalar Memtest86' Sonuçları Burda Bir Sorun Çıkmadı Ama Mavi Ekran Almaya Devam Ediyorum.

Ben ilk attığınız linkten dosyalara erişip dosyaları kontrol edebildim. Siz dediklerimi yapıp gelişmeleri bildirin lütfen.
Dediklerinizi Tek Tek Uyguladım Ve Sonuç Hala Değişmedi Mavi Ekran Almaya Devam Ediyorum. En Son Mavi Ekran Aldığım Minidump Dosyalarının Linkini Bırakıyorum. Memtest86 Sonuçlarınıda Paylaştım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…