Çözüldü BIOS güncellemesi sonrası PC açılmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umut2898

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarımda BIOS en son sürüme güncelledikten sonra kapanıp açılıyor, siyah ekranda kalıyor enter basınca otomatik onarım hazırlanıyor, ve sorun gider mavi ekranına atıyor bu sorunu nasıl çözebilirim? BIOS girip tekrar yükledim güncellemeyi ama her seferinde gene aynı şekilde oldu yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Sorunu çözdüm. Dün gece uzun uğraşlar sonucu harddiskleri çıkardım, sadece Windows yüklü M.2 kalınca açıldı PC. Sonra tekrar taktım bir sorun olmadı.
BIOS güncellemesinden sonra bazı ayarlar karışabilir. Öncelikle BIOS'u fabrika ayarlarına sıfırlamak iyi olur. Nasıl sıfırlamasını bilmiyorsan yardımcı olurum.

BIOS güncellemesinden sonra bazı ayarlar karışabilir. Öncelikle BIOS'u fabrika ayarlarına sıfırlamak iyi olur. Nasıl sıfırlamasını bilmiyorsan yardımcı olurum.
Bilmiyorum

En son bu açılma ekranı sonra simsiyah kalıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_1747.png
    IMG_1747.png
    112,1 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
  • Bilgisayarı kapat.
  • Güç kablosunu çıkar.
  • Anakart üzerindeki CMOS pilini çıkar (genelde küçük yuvarlak, saat pili gibi).
  • Pili yaklaşık 5-10 dakika çıkar, sonra tekrar tak.
  • Bilgisayarı aç ve BIOS'a gir (genelde Del, F2 veya F10 tuşlarından biri).
  • BIOS'u fabrika ayarlarına sıfırla (Load Default Settings veya Restore Defaults seçeneği).
anakartın sanırım b450M PRO pil işaretlediğim yerde olması lazım. Oradaki çentiğe tornavida gibi birşeyle bastırım açman lazım çıkarabilmen için. Dikkat et ben çok eskiden anakarta zarar vermiştim.
shopping.jpg

Eğer farklı bir modelse belirtirsen nasıl çıkaracagını gösterebilirim.

Sorunu çözdüm. Dün gece uzun uğraşlar sonucu harddiskleri çıkardım, sadece Windows yüklü M.2 kalınca açıldı PC. Sonra tekrar taktım bir sorun olmadı.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı