Arkadaşlar anakartin BIOS sayfasından doğru BIOS'u indirip yükledim sistem açılmıyor. Açıldığında mavi ekran veriyor. Sonra başka PC'den eski sürümünü tekrar yükledim ama yine sonuç aynı mavi ekran veriyor ve sistem açılmıyor. BIOS'a girebiliyorum. Ama dediğim gibi sonrasında sorun oluyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?
B650M S2H rev 1.0 anakart. Clear CMOS ve BIOS pilini çıkartarak sıfırladım da ama değişen bir şey olmadı.
Evet takas yaptık diğer sistem EXPO'lu RAM'ler yüksek frekanslı şekilde stabil çalışıyor.
Bilemiyorum yarın öbürgün mavi ekran filan verir mi göreceğiz orasını da.
Bu sistem şu an EXPO kapalı 4800MHz de çalışıyor RAM'ler. Ama sorunsuz.
GIGABYTE Q-Flash Plus ile BIOS'u güncellemek için işlemci, RAM veya ekran kartı takmanıza gerek yok. Bu özellik ile sistem açılmasa dahi BIOS güncelleyebilirsiniz. USB belleğe yeni bir BIOS dosyası indirin ve kaydedin (gigabyte.bin olarak yeniden adlandırın), ardından özel Q-Flash Plus düğmesine...
Ramleri çıkarın ve flashback yapın başka da yolu yok.
qflash uçmuş sanırım hatalı güncelleme yapıyor olabilir.
En azından qflash plus ı denemeye değer.
GIGABYTE Q-Flash Plus ile BIOS'u güncellemek için işlemci, RAM veya ekran kartı takmanıza gerek yok. Bu özellik ile sistem açılmasa dahi BIOS güncelleyebilirsiniz. USB belleğe yeni bir BIOS dosyası indirin ve kaydedin (gigabyte.bin olarak yeniden adlandırın), ardından özel Q-Flash Plus düğmesine...