BIOS güncellemesi sonrası Windows etkinleştirilmiyor

zavicefta

Hectopat
ASUS Prime B550M-A anakartım var dün en son çıkan BIOS sürümünü yükledim ve birkaç saat sonra sağ altta Windows'u etkinleştir yazısı çıktı. Mail adresime bağlı Retail key kullanıyordum ancak Microsoft'un sitesine girdiğimde ne şu anki masaüstü bilgisayarımın keyi ne de dizüstü bilgisayarın keyi görünmüyor. Ancak CMD üzerinden sorguladığımda Retail key görünüyor.

lisans.png

BIOS güncellemesi esnasında aşağıdaki ekran çıktı Y basıp devam ettim bu bir sorun teşkil etmiş midir?

bios.jpg

(Görsel Kaynağı)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlarda etkinleştirme kısmında sorun gidericiyi çalıştır. Donanım değişikliği yaptım seç ve eski görünen bilgisayarını seç. Sonra onayla, olması gerekiyor.
Denedim olmadı maalesef cihaz çıkmıyor. CMD ile keyi silip tekrar girsem olur mu sizce? Her şeyi denedim çünkü. Yoksa yeni bir retail key mi satın almalıyım ikisi arasında kaldım çözüm bulamazsam.

Aynısı bana da olmuştu. Tekrar format atınca esrarengiz bir şekilde düzeldi. Yeni key bile almıştım sağlamlisanstan. Onu bile kabul etmemişti. Sonra tekrar format atınca kendi kendine düzeldi.

Aynısı bana da olmuştu. Tekrar format atınca esrarengiz bir şekilde düzeldi. Yeni key bile almıştım sağlamlisanstan. Onu bile kabul etmemişti. Sonra tekrar format atınca kendi kendine düzeldi.
Formattan sonra mail adresinizle oturum açtıysanız keyi bulmuş olabilir ama bende Microsoft'un sitesinde bile görünmüyor garip bir şekilde.

Formattan sonra mail adresinizle oturum açtıysanız keyi bulmuş olabilir ama bende Microsoft'un sitesinde bile görünmüyor garip bir şekilde.
Sanmıyorum. Hiçbir zaman mail adresimle oturum açmam. Local account kullanırım. Onedrive illetini bypass etmek için. Önemli dosyanız yoksa bir format atıp deneyebilirsiniz.

Arkadaşlar bu sabah bilgisayarı açınca sağ altta Windows'u Etkinleştir yazısı belirdikten 5-10 saniye sonra kendiliğinden kayboldu ve Windows tekrardan etkinleşti. Bu sorunu yaşayanlar hiçbir şey yapmadan beklesin derim sorun kendiliğinden çözüldü.
lisans.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı